Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Salata cu quinoa si spanac

salata cu quinoa si spanacSalata cu quinoa si spanac
Inaintea sarbatorilor de iarna am primit de la Sanovita un cadou neasteptat, un cos plin cu produse sanatoase si gustoase.
Au picat foarte bine mai ales ca dupa sarbatori ar fi de preferat sa punem stop mancarurilor bogate in calorii si mai putin sanatoase.
Astazi am ales sa folosesc din multitudinea de produse primite, quinoa, merisoarele si fibrele .Cu aceste trei ingrediente, plus spanac, castraveti si rosii am facut o delicioasa salata de quinoa cu spanac si merisoare.
E o salata sanatoasa, gustoasa si foarte usor de pregatit.
Pentru cei care inca nu stiu, quinoa este un super-aliment!!
Una dintre principalele caracteristici ale quinoa este continutul ridicat de proteine. Acesta contine toti aminoacizii esentiali. Una dintre principalele caracteristici ale quinoa este continutul ridicat de proteine. Acesta contine toti aminoacizii esentiali necesari si astfel serveste drept sursa completa de proteine. Este, de asemenea, o mare sursa de grasimi sanatoase, fibre, vitamina B si alte minerale.

Acum ca am aflat beneficiile acestei plante, va las si reteta salatei ca sa o pregatiti si sa o consumati cu mare pofta!!

Salata cu quinoa si spanac-Ingrediente

1 ceasca quinoa alba-SanoVita
2 cesti apa
un praf de sare
100 g spanac proaspat
cateva rosii cherry
2 castraveti
o mana de merisoare confiate-SanoVita
2 linguri zeama de lamaie
2 linguri ulei de masline
piper negru macinat
sare
o lingura fibre tranzit-SanoVita

salata cu quinoa si spanac

Salata cu quinoa si spanac- Mod de preparare

Boabele de quinoa se pun intr-o sita deasa si se clatesc cateva minute sun jet de apa rece. Intr-o cratita se pune doua cesti cu apa si sare si cand da in clocot se adauga quinoa. Se fierbe la foc potrivit pana ce boabele absorb toata apa. Se opreste flacara si se acopera vasul. Se lasa sa se raceasca.
salata cu quinoa si spanac
Quinoa fiarta se pune intr-un castron, se adauga frunzele de spanac maruntite(daca sunt mari), castravetii si rosiile taiate cubulete si merisoarele uscate. Se adauga desupra un sos din zeama de lamaie, piper, ulei si sare. Se amesteca si se presara cu o lingura de fibre tranzit.
Se consuma imediat cu mare pofta!
salata cu quinoa si spanac

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram