Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciorba moldoveneasca de gaina

ciorba moldoveneasca de gainaCiorba moldoveneasca de gaina, reteta culinara.Cum se face cea mai buna ciorba moldoveneasca de gaina.Ciorba din gaina de tara.Ciorba acrita cu bors.Ciorba cu taitei de casa.

Daca vrei sa mananci o ciorba buna si gustoasa, atunci recomand ciorba moldoveneasca de gaina facuta cu simt de raspundere din gaina de tara grasa, cu verdeturi si legume proaspete si neaparat cu taitei de casa. Era sa uit, nu trebuie sa lipseasca leusteanul verde, o nebunie de gusturi si culori in aceasta zama !!
Aici gasiti mai multe retete de supe si ciorbe !!

Ciorba moldoveneasca de gaina-Ingrediente

o gaina de tara
2 morcovi
o ceapa
un pastarnac
o bucata telina
un ardei gras rosu
o cutie de rosii in bulion sau 3 rosii proaspete
500ml bors de putina
leustean
marar
patrunjel
cimbru
sare
taitei de casa(facuti dintr-un ou si 100 g faina alba)

ciorba-moldoveneasca-de-gaina-2-ingrediente

Ciorba moldoveneasca de gaina-Mod de preparare

Carnea portionata se pune la fiert in cam 5l apa rece.
Cand da in clocot se indeparteaza cu grija toata spuma formata.
Se adauga sare si se lasa sa fiarba cam 30min in functie si de carnea folosita. Daca nu folositi o gaina de tara atunci timpul de fierbere e mai mic.
Peste carne se adauga legumele tocate in cubulete(de preferat) in urmatoarea ordine: ceapa, morcovul, pastarnacul, telina si ardeiul gras.
Se lasa la fiert la foc potrivit pana ce carnea e aproape fiarta. Se adauga rosiile din conserva(sau proaspete)taiate bucati mici si se mai fierbe 5-7 min. In tot acest timp ciorba se gusta si se potriveste de sare.

ciorba-moldoveneasca-de-gaina-2-mod-de-preparare

Se pune borsul incalzit, patrunjelul si mararul tocat si se mai da in cateva clocote.
Se adauga apoi taiteii de casa si se lasa pe foc 2 min pana ce sunt fierti. Se opreste flacara si se adauga leusteanul verde, tocat fin!!

Cum se fac taiteii de casa?

Oul se bate cu sarea, apoi se adauga cele 100 g faina si se framanta aluatul pana devine omogen si nelipicios. Blatul de lucru se pudreaza cu faina si se intinde aluatul in foaie subtire cu sucitorul sau cu masina de intins. Se presara foaia cu putina faina si se lasa sa se mai usuce cam 15 min. Daca ii taiati cu mana, atunci foaia se taie in fasii late de 5-7 cm, se suprapun si cu un cutit bine ascutit si se taie taiteii foarte subtiri. Se cern prin sita pentru a indeparta surplusul de faina, apoi se intind in strat uniform si se lasa la uscat daca nu sunt folositi imediat.

ciorba moldoveneasca de gaina
Pofta Buna!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram