Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Ciolan cu mamaliguta

INGREDIENTE:
1 bucata ciolan porc crud,
400 g piept de porc afumat,
5 bucati rosii decojite,
7-8 bucati ceapa,
4-5 catei usturoi,
150 ml vin alb demisec,
1/2 lingurita nucsoara macinata,
sare,piper macinat,
75 ml ulei(sau 1 lingura cu untura de porc),

PREPARARE:
Ciolanul il perpelim la flacara sa ne asiguram ca nu a mai ramas pe el par, il spalam dupa care il dezosam in asa fel incat lasam si soricul pe carne . Ciolanul dezosat il taiem in bucati mai mari . Pieptul afumat de porc il portionam bucatele mai marisoare. Ceapa o curatam , spalam apoi o taiem in patru,usturoiul il curatam si zdrobim un pic cu latul cutitului. Rosiile decojite le taiem felii.
Toate fiind pregatite ne apucam de gatit . Punem uleiul (sau untura topita) intr-o oala cu presiune (daca nu avem, face fata bine si o cratita mai adanca ce are capac…) asezam bucatile de ciolan condimentate cu sare si piper ,deasupra asezam bucatile de piept afumat , ceapa taiata in patru ,usturoiul si in cele din urma rosiile feliate. Presaram deasupra 1/2 lingurita nucsoara rasa ,stropim totul cu 150 ml vin alb demisec.Adaugam acum si apa cat sa acopere putin carnurile (in cazul in care nu aveti oala cu presiune trebuie sa adaugati mai multa apa , sa treaca cu aproximativ 2 degete peste carnuri si la nevoie daca nu sunt facute se mai poate adauga pe parcurs cate putina apa…) inchidem oala cu capacul si dam la foc mic sa fiarba pentru circa 40 minute de cand incepe sa fiarba. Dupa ce au trecut cele 30-40 minute dam capacul la o parte si mai lasam sa fiarba aproximativ 15 minute descoperit.

Servim cu mamaliguta sau cu pireu de cartofi ,alaturi de salata de varza sau salata de ardei copti.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...