Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Kaizer afumat

kaizer-afumat

Kaizer afumat
Si anul acesta ca in fiecare an pregatesc pentru sarbatorile de Craciun si bunatati din carne de porc.
Am pregatit pe langa kaizer afumat si carnati de casa afumati dar si rulada de muschi afumata .
Toate au avut mare succes, ca deobicei !!
Musai langa astfel de preparate merge un vin bun Sfantul Stefan din Crama Oprisor!!
La multi ani tuturor ce poarta numele de Stefan, Stefania!!

Kaizer afumat
Ingrediente

2 bucati kaizer proaspat
(700-800 gr/buc)
piper boabe
foi de dafin
6-7 catei de usturoi
sare
o crenguta de cimbru

Amestec pentru uns bucatile

1 lingurita piper macinat
1 lingurita boia dulce
1 lingurita boia iute
1 lingurita usturoi granulat
1 lingurita cimbru

Kaizer afumat
Mod de preparare

Se pun bucatile de kaizer intr-un vas cu sare din abundenta si le tinem la rece
pentru 3-4 zile.
Punem o oala cu apa la fiert in care adaugam sare dupa gust, piper boabe
foi de dafin, o crenguta de cimbru si cateii de usturoi.
Spalam bucatile de kaizer cu apa rece si le punem in oala cand apa a dat in fiert.
Lasam sa fiarba cam 15 min in functie si de cat de groasa este bucata de kaizer.
Scoatem bucatile si le lasam la scurs si racorit.
Facem amestecul de piper macinat, boia dulce si iute, usturoi, cimbru si ungem bucatile de kaizer cu el din abundenta.
Legam cele doua bucati cu sfoara si le atarnam la loc racoros si bine aerisit pentru o zi doua, dupa care
le  afumam in afumatoare timp de 3-4 ore, folosind un lemn de mar.
Se pastreaza in locuri reci si bine aerisite.

kaizer-afumat1

Pofta buna!!

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • nouatigaraelectronica

    27/12/2012 at 11:22

    Salutare ! Cand ma gandessc la Kaizer, imi vine apa in gura :)) Nu am putut sa nu observ in poza ceapa rosie, ce rol important poate avea pentru o poza :p Va doresc un An nou fericit alaturi de cei dragi !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Turte de Ajun- Scutecele Domnului

La noi, in Moldova, inca se mai pastreaza traditia ca in ziua de Ajun, gospodinele sa pregateasca turtele rupte sau...

Închide