Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Tocanita din Burta si Picioare de PorcCand e vorba de Tocanita din Burta nu stau mult pe ganduri si ma pun sa o pregatesc rapid. Tocanita din Burta si Picioare de Porc o prefer desi imi place la fel de mult si Ciorba de Burta.

Alte retete cu burta ar fi Tocanita de burta cu Ciolan, Tocanita de burta cu Creier. Toate sunt deosebit de bune. Aceasta tocanita este mult mai buna pregatita la ceaun, la foc cu lemne si facuta in cantitate mai mare atunci cand familia se aduna sau prietenii. Dar se poate prepara si in cantitate mai mica daca nu avem la indemana ceaun sau timpul de afara nu ne permite.

Ingrediente Tocanita din Burta si Picioare de Porc :

2 buc picioare de porc
1 kg burta prefiarta si feliata
2 buc ceapa mare (daca nu punem 4 mai mici)
2 linguri untura
pasta de gulyas (se poate folosi boia 1 lingura)
2 ardei grasi tocat marunt (eu am folosit pasta de gogosari)
1 frunza dafin
4 catei usturoi
1/2 ardei iute feliat
sare , piper
patrunjel verde facultativ

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Preparare Tocanita din Burta si Picioare de Porc:

Parjolim inca odata unghiile de porc apoi le spalam si le taiem in jumate . Fiecare jumatate o vom taia din nou in jumatete . Burta prefiarta , intotdeauna o pun sa dea cateva clocote in apa cu sare , foi de dafin , usturoi , otet ,apoi o strecor si o spal bine sub jet de apa si o las intr-o strecuratoare la scurs pana ii vine randul sa o folosesc.

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Ceapa o taiem marunt si o punem la calit pe cele 2 linguri de untura incinsa . Adaugam ardeiul gras si continuam sa calim 1-2 minute. Adaugam bucatile taiate de picioare de porc. Condimentam cu sare , piper , gulyas (sau boia ) si le calim impreuna circa 10 minute. Turnam apa cat sa fie acoperita bucatile de carne. Adaugam frunza de dafin si lasam sub capac  la foc mic sa fiarba pana bucatile de picioare sunt fierte.

Eu am facut toata aceasta operatiune in oala cu presiune si in decurs de 35 minute au fost fierte( dupa ce am pus apa am inchis cu capacul oala si din momentul in care a inceput sa fiarba am lasat 35 de minute). Daca fierbeti in oala clasicaintre timp mai adaugati putina apa pana bucatile de carne se patrund usor cu furculita.

Tocanita din Burta si Picioare de Porc

Cand picioarele de porc sunt fierte adaugam burta prefiarta si feliata  si completam cu putina apa cat sa acopere totul un pic.  Adaugam cateii de usturoi feliati si ardeiul iute lasand sa fiarba la foc mic totul pana scade apa si obtinem un sos mai gros. Eu am adaugat si putin Eros Pista, pasta de ardei iute la final  caci ne place tocanita mai picanta.

Tocanita din Burta si Picioare de PorcCine doreste poate sa puna si un pic de patrunjel verde chiar la sfarsit. Se serveste cu cartofi natur sau cu paine proaspata .
Pofta Buna !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram