Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocanita de burta cu creier

Ingrediente:
1 kg fideluta de burta (prefiarta)
3-4 bucati ceapa de marime mijlocie rosie (dar se poate folosi si cea alba)
2 ardei grasi
crema de gulyas (daca nu aveti inlocuiti cu boia)
3-4 rosii decojite
1 ardei iute taiat felii
un pic de patrunjel verde maruntit
3 catei de usturoi
4 linguri de Ketchup dulce
2 linguri otet
3 linguri zahar
sare si piper dupa gust
creier de porc 300-400 gr.
ulei sau untura(2 liguri)

Preparare :

Burta desi e prefiarta eu o pun inca odata la oparit in apa cu otet ,sare ,piper boabe , 6-7 catei de usturoi aproximativ 20 min. dupa ce a inceput sa fiarba. Aruncam apa si spalam burta in apa rece si repetam procedura de mai sus .

Taiem ceapa si ardeii cubulete si le calim pe ulei sau untura (am folosit untura circa 2 linguri) . Se pune burta ,adaugam rosiile taiate felii sau cubulete,punem sare ,piper, crema de gulyas, ketchup , ardeiul iute si le calim impreuna sa se intrepatrunda aromele.
Punem apa cat sa acopere burta ,adaugam usturoiul taiat felii si patrunjelul tocat si lasam sa fiarba pana scade cam de un deget apa de pe el. In acest moment adaugam creierii spalati si scursi si amestecam (nu e o problema daca se sfarma e cu atat mai bun) adaugam 1 lingura de otet si zaharul. Trebuie sa obtinem un gust dulce- acrisor -picant.Lasam sa fiarba pana se formeaza un sos mai grosut .
Servim cu cartofi fierti natur , presarat cu patrunjel verde.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...