Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gulyas cu fasole uscata- Bab Gulyas

Avem nevoie de :

300 gr carne de porc (poate sa fie si de vita),
200 gr costita porc afumata (piept de porc sau ciolan afumat ),
2 morcovi,
1 patrunjel,
2 buc ceapa,
sare,piper,boia sau crema de gulyas,
4 rosii decojite taiate cubulete,

boabe de fasole alba aproximativ 2 cani
2-3 linguri verdeturi la borcan ,reteta o gasiti aici ,
ulei, sau o lingura de untura
ardei iuti (facultativ)

Mod de preparare :

Punem fasolea la inmuiat de cu seara pana a doua zi in apa rece.
Ceapa se taie marunt, taiem carnea si afumatura cubulete.
Taiem legumele . Punem ceapa la calit pe ulei sau untura, adaugam carnea ,afumatura apoi morcovii si patrunjelul ,rosiile decojite si taiate. Le calim pret de cateva minute (circa 15 minute) , si adaugam crema de gulyas(sau boia daca nu avem) ,piper si sare.Punem apa peste,cat sa treaca bine peste carne, verdeturile , ardeiul iute taiat (facultativ )si lasam sa fiarba la foc mic pana ce e fiarta carnea pe jumatate. Adaugam boabele de fasole si lasam sa fiarba mai departe .Daca mai e nevoie se mai adauga apa pana sunt fierte toate( se mai potriveste intre timp de gust cu sare daca mai e nevoie).

Se poate servi cu patrunjel taiat fin si ardei iuti.

51 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.