Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta

Acest preparat, Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta, se pregateste la taierea porcului din carne proaspata si Varza murata pusa la butoi din toamna. La noi in familie nu se poate sa nu pregatesti acest fel la Pomana Porcului. Daca nu ai facut Toros inseamna ca nu ai taiat porc, degeaba ai jumari, carnati, caltabosi … .
In Salaj de exemplu, la bunica se pregateste in loc de Toros, Supa de Varza Acra cu carne proaspata. Tare buna este si aceasta Supa ! In Bistrita, se pregateste un fel de unsorica cu multa ceapa, boia, putin usturoi, carne proaspata luata de mesaros din porc u a despicat porcul si fir de mamaliga. Langa aceasta usorica se pregateste o mamaliga frecata si alaturi in loc de muraturi se pune cate o cana de moare de pe varza murata.
Ne-am perindat asadar prin 3 judete din tara si tare curioasa as fi si in alte zone sa aflu ce se mai gateste la taierea porcului. Asa ca va invit sa lasati un comentariu si sa amintiti in zona voastra ce se gateste cu aceasta ocazie.

Ingrediente Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta:
2 kg varza marunta murata( se spala sub un jet de apa rece si se stoarce)
1-1.5 kg costite mistret portionat (costite de porc)
2 bucati ceapa de marime mijlocie
o cana cu apa (300 ml)
un pahar cu vin alb dulce sau demidulce (200ml)
un paharel de ulei(100 ml)
sare,piper

 

Preparare Varza murata cu costite de mistret- Toros Kaposzta:
Intr-o oala se aseaza un rand de varza peste care se pun bucatile de costite condimentate cu sare si piper din abundenta si o ceapa.Se acopera cu un alt rand de varza peste care iar se pune carnea si din nou o bucata de ceapa apoi din nou varza. Ultimul strat va fi de varza intotdeauna.
Deasupra se toarna uleiul,vinul si dupa aceea apa.Se sareaza putin varza de la suprafata,se acopera cu un capac si se pune la fiert circa o ora jumate la foc mic ( sau pana furculita patrunde usor carnea ).

[amd-yrecipe-recipe:65]

Pofta Buna !!!!

Print Friendly, PDF & Email
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...