Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Supa Gulyas- Gulyas Leves

gulyas-supa
INGREDIENTE:
1 lingura untura,(75 ml ulei),
500 g picioare de porc,cozi, pulpa de porc,
2 buc.de ceapa,
4 buc.de rosii,
1/4 telina ( 1 telina mai mica)
2 morcovi de marime medie,
1 patrunjel radacina,
1 ardei gras rosu,
ardei iute (optional),
4-5 cartofide marime medie,
sare , piper macinat,
1 lingura de boia dulce (sau 2 linguri pasta de ardei),
1/2 lingurita de chimen macinat ( daca doriti puteti folosi seminte de chimen),
1 lingurita de maghiran,

PREPARARE :
Carnurile le taiem cubulete potrivite . Morcovii, patrunjelul, ardeiul gras si telina o taiem cubulete. Ceapa o taiem marunt. Rosiile le oparim ,indepartam pielita apoi le taiem cubulete. Acestea fiind facute ne apucam de pregatit gulyasul.
Punem untura la incins si adaugam ceapa taiata,si legumele la calit . Lasam 4-5 minute sa se intrepatrunda aromele dupa care adaugam carnurile de porc portionate dupa placul fiecaruia.Calim pret de cateva secunde impreuna carnea cu legumele dupa care adaugam rosiile taiate , condimentam cu sare , piper macinat ,chimen ,boia si maghiran apoi acoperim cu un capac oala si lasam sa fiarba la foc mic pret de cateva minute bune (pana se formeaza un sos mai grosut, avand grija sa amestecam din cand in cand). Punem apa cat sa fie totul bine acoperit si lasam sa fiarba mai departe acoperit pana carnurile sunt fierte .
Cand carnea e fiarta adaugam cartofii taiati cubulete si ardeiul iute feliat(este optional adaugarea ardeiului iute) si mai potrivim de sare daca e nevoie.
Se serveste fierbinte.

Pofta Buna !!!

3 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.