Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort Sticla Sampanie cu crema de vanilie


Un tortulet mai altfel decat torturile clasice . Nu necesita coacere .
INGREDIENTE:
1.6 kg biscuiti Petit Beurre,
125 g margarina sau unt,
10lg zahar praf,
50 g nuca cocos,
8 linguri cacao,
dulceata de caise,sau piersici,
100 ml rom,
150 g stafide,
500 ml lapte,

INGREDIENTE CREMA :
3 plicuri budinca de vanilie,
750 ml lapte,
250 g margarina Rama,
15 lg zahar praf,
100 g nuca cocos,
1 fiola esenta de vanilie,

FONDANT MARSHMALLOWS :
450 gr marshmallow alb,
2 linguri apa,
2 fiole esenta vanilie,
900 gr zahar pudra,
margarina rama (unt)pentru uns vasul in care punem marshmallow la topit,
amidon alimentar pentru intins,
coloranti alimentari ,

PREPARARE BLAT:
Biscutii se dau prin robot sa se marunteasca foarte bine apoi se adauga treptat laptele in care topim margarina .Adaugam zaharul praf,nuca de cocos,8 lg de cacao,100 ml rom in care am pus la inmuiat in prealabil stafidele.Amestecam toate aceste ingrediente si apoi adaugam dulceata de caise sau piersici cat necesita aluatul pentru a fi omogen si nici prea lipicios.Acest blat il punem in frigider la rece pana preparam umplutura .

PREPARARE CREMA:
Intr-un vas punem turnam cele 3 plicuri de budinca la care adaugam zaharul si treptat laptele rece amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si fierbem pana se ingroase compozitia amestecand mereu sa nu se prinda . Lasam la racit crema de budinca. Separat spumam margarina cu 5 lg zahar praf si adaugam apoi nuca de cocos. Aceasta margarina o adaugam treptat la compozitia fiarta si racita ,treptat ,spumand cu mixerul pana se omogenizeaza crema.

PREPARARE FONDANT MARSHMALLOWS :
Ungem un vas bine cu margarina rama(unt) asezam in el marshmallows ,adaugam 2 linguri apa si dam vasul la cuptorul cu microunde pana se topeste marshmallows-ul(eu am pus de patru ori cate 30 secunde , dar acest timp depinde si de puterea cuptorului cum incalzeste). Sa aveti grija sa puneti la topit intr-un vas mai mare deoarece se umfla foarte tare acest marshmallows. Dupa ce e topit adaugam cei 900 gr zahar pudra si cu o lingura amestecam bine pana se incorporeaza tot zaharul(este foarte lipicios). Cand pasta este omogena pudram o folie sau o punga cu putin amidon si lasam la rece cel putin 2 ore. Cu acest fondant am acoperit tortul. Se intinde usor pe masa presarata cu amidon.

ASAMBLARE:
Din compozitia de biscuiti rezultata lasam deoparte 1/4 din toata cantitatea.
Restul de compozitie il intindem pe folie alimentara la marimea dorita si deasupra intindem crema lasand deoparte circa 6-7 linguri crema .Rulam de la un colt pe diagonala blatul uns . inchidem capatul mai mare sa nu iasa crema si modelam apoi gatul sticlei subtiindu-l. Restul de compozitie ramas il intindem si il vom aseza pe partea de blat unde sticla ar trebui sa fie mai voluminoasa . Lucram frumos capetele si ungem totul in strat subtire cu crema ramasa.
Fondantul il coloram cu coloranti alimentari, il intindem si acoperim tortul dupa imaginatia fiecaruia.
Modelam dopul sticlei din fondant marsmallows.

Pofta Buna !

2 Shares

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *