Rosii la borcan

Cum folosesc la multe mancaruri rosiile si  iarna sunt cam scumpe m-am gandit ca ar fi bine sa le conserv daca tot s-au facut in gradina. Ar fi fost pacat sa le arunc sau sa le las sa se strice .  Iata  varianta mea de a le conserva. Sper sa va fie si voua de folos aceasta reteta de Rosii la borcan.

Ingrediente:
rosii,
sare la vrac,
praf conservant ( sau salicil),
suc de rosii (bulion),

Preparare:
Spalam rosiile si le crestam la un capat. Intr-o oala punem apa la fiert si cand clocoteste punem rosiile pentru 1 minut pana pielita incepe sa se desprinda. Le scoatem si le asezam repede intr-un vas cu apa rece. Procedam la fel cu toate rosiile. Indepartam pielita de pe rosii dupa care le taiem cubulete. Asezam in borcanase rosiile taiate, punem deasupra cate 1/2 lingurita sare, 1 varf de cutit de praf conservant(sau salicil), suc de rosii pana se umple borcanul apoi le capsam si le sterilizam timp de 20 minute de cand incepe sa dea primul clocot apa din vasul in care sterilizam borcanele. Dupa ce le-am sterilizat asezam borcanele la dunst uscat intre paturi  intoarse cu capacele in jos unde le vom lasa pana a doua zi.

Sa aveti spor !

Nota : Am folosit borcane de 375 ml si la acestea am adaugat 1/2 lingurita sare . La borcanele de 800 ml sau 750 ml am pus cate 1 lingurita rasa de sare.

Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    Ce ideea grozava!
    Am si io cateva rosii mai batute(pe care jur ca nu le-am batut eu:-))…am sa le pun dupa reteta ta,imi place tare mult.
    Te tzuc draga mea;-)

  2. Anonymous a zis

    Ma bucur de reteta mai am niste borcanele goale si rosii in gradina asa ca incerc si eu reteta

  3. Gheorghe Dediu a zis

    dupa ce le iei pielita si tai rosiile cuburi le scurgi un pic de zeama care o lasa si le adaugi in borcane dar sa nu ramana spatii intre ele,dupa care dai borcanele la fiert si nici nu ai nevoie de conservanti sau suc de rosii ca ies super bune si tin destul de mult

      • Gheorghe Dediu a zis

        de cate ori fac ceva in casa ma inspir din retetele voastre dar avand in vedere ca eu nu folosesc conservant deloc si mi se pastreaza foarte bine orice, fac mici modificari la unele retete

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>