Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu Mere Rapida












Ingrediente :

500 g biscuiţi
1 kg mere
100 g zahăr
1 linguriţă scortişoară
2 plicuri budincă vanilie
300 ml apă
200 g ciocolată menaj

Preparare :

Într-o tavă aşezam un rând de biscuiţi. Merele se rad pe răzătoarea mare, adăugăm zahărul cu scorţişoara si amestecăm .
Budincile le dizolvăm în 300 ml apă rece după care adăugam merele răzuite şi condimentate .Punem totul la fiert pentru circa 3 minute de când începe să dea în clocot apoi răsturnăm compoziţia peste biscuiţii aţezaţi în tavă.Acoperim totul cu un alt rând de biscuiţi pe care îi vom aşeza în aceeaşi ordine ca stratul iniţial. Glazurăm cu ciocolată deasupra si dăm prăjitura la rece pentru 1 oră, după care putem să servim.

Poftă Bună !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • pansy

    01/12/2010 at 17:48

    chiar ca e rapida si banuiesc ca gustoasa prajiturica voastra.am retinut-o.

  • speranta

    01/12/2011 at 11:08

    Buna!super,trebui sa fie.acum o fac si eu.imi place deja mirosu.succes si la cat mai multe.

  • vyoleta vyo

    28/01/2012 at 13:17

    super rapida reteta..am sa incerk k sa o fac si eu….spor la cat mai multe retete

    • NICOLETA NICA

      29/01/2012 at 17:44

      SUPER RETETA DEJA AM FACUT-O SI ESTE SUPER BUNA ,INCERCATI-O SI NU ARE SA VA PARA RAU ….MULTUMESC PT RETETA

  • Leila

    29/01/2012 at 19:34

    Cu placere Nicoleta Nica ! O seara placuta si o saptamana minunata sa ai!

  • amy

    07/02/2012 at 17:09

    îmi plac prajiturile cu mere!am sa incerc mîine reteta

  • amy

    07/02/2012 at 17:11

    am sa încerc maine reteta.îmi plac prajiturile cu mere!multumesc pt. reteta

    • Leila

      07/02/2012 at 23:57

      Amy, daca imi permiti o sugestie 🙂 incearca sa il faci in straturi. Adica 1 rand biscuti peste care pui 1/2 din cantitate de umplutura, acoperi cu un alt strat de biscuti , iar 1 rand de umplutura dupa care inchizi cu biscuiti 😉

  • Mihaela Radulescu

    12/02/2012 at 23:31

    Of,of,of,ma pui la treaba.
    Am de toate, mai aveam nevoie de un imbold ,acum il am si pe asta asa ca imi zic :Spor la treaba!
    Multumesc! pentru ideea asta .

  • Anonymous

    11/06/2012 at 23:36

    buna am si eu o intrebare ciocolata trebuie topita?pot folosi o alta ciocolata in afara de aceea de menaj..?claudia

    • Lory

      30/08/2012 at 13:50

      In reteta scrie „Glazurăm cu ciocolată deasupra….” cred ca se intelege de la sine ca ciocolata se topeste …se vede si din poza finala ca biscuitul este inracat in ciocolata 🙂

    • Lory

      30/08/2012 at 13:57

      Biscuitul este imbracat in ciocolata ..si da , poti folosi si altfel de ciocolata

  • Anonymous

    30/08/2012 at 13:24

    Si ouale din poza? ceva nu-i in regula cu aceasta reteta, fara suparare, poate ca de-asta nu a raspuns nimeni pana acum

    • Lory

      30/08/2012 at 14:02

      Nu e cu suparare …dar inainte de a lasa un astfel de comentariu te-as ruga sa citesti reteta .Unde vezi tu in poza oua? …scrie in reteta asa ceva? Hmmm ala e praful de budinca de vanilie ce s-a pus apa peste el …de asta e asa galben :))…in poza urmatoare se vede cum e dizolvat in totalitate .
      Cred ca e ceva in neregula cu tine …ar trebui sa faci diferenta intre un ou batut si un praf de budinca dizolvat …..si daca te-ai uita la comentarii ai vedea ca s-a raspuns la ele

  • Anonymous

    12/09/2012 at 22:19

    arata delicios ,maine merg si eu la cumparaturi si promit ca am sa o fac….pt ca sunt si foarte pofticioasa 🙂 va multumesc pt reteta sa aveti o seara frumoasa

  • nelle

    27/10/2013 at 21:47

    buna
    am schimbat putin reteta din motive personale

  • Tatiana Brown

    14/11/2013 at 23:37

    mm miine cumpar biscuiti si facem :))

  • andra mak

    07/09/2014 at 13:08

    Se face foarte repede si este f buna! Si 200-300 g de biscuiți ajung! Mie mi-au rămas o grămadă!

  • Manuela

    14/09/2014 at 18:57

    Deasupra se poate pune frisca vegetala. O bunatate !

  • Nicoleta Danciu Hangea

    18/11/2014 at 22:51

    intrebare de baraj !!!! mie nu-mi place gustul de budinca, dar idea cu budinca ii f. interesanta pentru ca tine foarte bine merele , le incheaga , si intrebarea mea ii daca pot sa inlocuiesc budinca cu alceva si anume , lapte , faina si zahar praf, dar nu stiu ce cantitati sa pun sa fac sa fie ca o budinca falsa ….?????

  • Lidia Pater

    26/08/2015 at 21:03

    Cite grame are un plic de budinca de vanilie? Pentru cele care locuim in alte parti ale lumii de multi ani?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...