Prajitura din Iaurt
















Ingrediente :

1.6 kg iaurt (4 cutii a cate 400 gr fiecare )
24 linguri zahar
400 gr biscuiti patrati
1 borcan compot piersici(sau caise)
4 plicuri zahar vanilat
3 plicuri nes sau 4 lingurite
3 plicuri gelatina fina maruntita
150 ml apa rece
2 tavi de chec
folie alimentara

Preparare :

In doua vase pun cate 2 cutii iaurturi .Adaugam in fiecare vas cate 12 linguri zahar, 2 plicuri zahar vanilat si amestecam bine pana se omogenizeaza. Intr-un vas adaugam piersicile taiate cubulete si in celalat adaugam cele 3 pliculete de nes.
Cele trei plicuri de gelatina le inmuiem in 150 ml apa rece ,apoi punem vasul pe foc sa se topeasca (atentie !!! nu lasam sa fiarba , lasam pana cand devine calduta si gelatina se topeste ). Impartim gelatina in mod egal in cele doua vase in care avem compozitia de iaurt si amestecam pentru a se omogeniza .
In zeama ramasa de la compotul de piersici se inmoaie biscuitii( biscuitii doar ii scufundam in zeama….) si ii asezam in tava de chec in care am pus in prealabil folie alimentara( lasam marginile foliei mai lungi ). Peste primul rand de biscuiti turnam jumatate din compozitia alba de iaurt cu fructe , acoperim din nou cu un rand de biscuiti inmuiati apoi rasturnam jumatate din compozitia de iaurt cu nes si acoperim si acest start cu un rand de biscuiti inmuiati. La fel procedam si cu restul de compozitie ramas.
Acoperim cu folie si dam tavile de chec la frigider pentru cel putin 2-3 ore (eu le las de obicei de pe o zi la alta la rece ).

Pofta Buna !!!

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    Salivez ori de cate ori ajung pe blogul acesta…Nu pot sa spun decat ca fantezia si priceperea sunt la ele acasa…adica aici.
    Felicitari!

    irina

  2. a zis

    mmmm abia astept o sa fac si eu cat de curand.de cand cautam eu ceva retzete de prajituri”reci”.bine ca am dat peste voi fetelor.nu va mai „las”din mana

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *