Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Piure de spanac




Fiindca de ceva vreme am scos steamerul de la naftalina, va prezint o reteta preparata pe jumatate la el.

Ingrediente

1 kg spanac
2 lg ulei masline
100 ml lapte
3-4 catei de usturoi
o lg faina
sare

Mod de preparare

Se spala foarte bine frunzele de spanac si se pun in steamar la fiert in aburi cam 15-20 min(asta in cazul in care faceti un kg …a fost nevoie sa ocup toate cele 3 rafturi).Cand este gata se scoate si se toaca marunt.Intr-o cratita punem uleiul de masline,peste el adaugam spanacul tocat si subtiem cu zeama rezultata din fierberea lui.Adaugam laptele si fierbem la foc mic 10 min…daca este nevoie mai completam cu putina apa calda.Potrivim gustul cu sare si usturoi ,iar la final adaugam faina dizolvata in putina apa rece.Separat preparam un ou ochi romanesc pe care il servim alaturi de piureul de spanac.

Nota:Spanacul se poate fierbe foarte bine si in apa…nu neaparat la steamer.

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Piure de urzici

Ingrediente: Piure de urzici urzici proaspete cam 1 kg 1 ceapa 3-4 catei usturoi 2-3 oua(optional) o lg faina sare...

Închide