Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inimioara cu afine

Ingrediente 

400 gr aluat foietaj

1 budinca de vanilie

350 ml lapte

4 lg zahar esenta de vanilie

100 gr margarina

200 ml frisca

200 gr afine congelate

1 plic tort-gelee

3 lg zahar

 
Mod de preparare
Praful de budinca se amesteca cu zaharul si putin lapte.Restul de lapte se pune la fiert iar cand da in clocot se toarna peste amestecul de budinca. Se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se mixeaza impreuna cu margarina pana obtinem o crema fina. Din foietaj decupam inimioare la dimensiunile pe care le dorim si le coacem la foc mare pena se rumenesc frumos. Dupa ce s-au racit asezam pe ele un strat de crema, pe margine ornam cu frisca iar in mijloc asezam afinele peste care turnam glazura pe care am preparat-o dupa instructiunile de pe plic
Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Ciorba pe oase de porc mistret- Ciorba Vanatorului

Ingrediente pentru 4 l ciorba: 1 kg oase mistret (oasele detasate de la ceafa cu putina carnita ) 2 morcovi...

Închide