Langose cu cartofi- Krumplis Langos

langose cu cartofi

Multi au auzit si mancat  aceste Langose in Baile Felix si au fost foarte incatati de aceste placinte. Iata acum in cele ce urmeaza va prezentam reteta lor. Va garantam ca sunt mai bune decat cele pe care le-ati mancat in diferite statiuni si puteti cu curaj sa le incercati la voi acasa. Din cantitatile date mai jos in reteta mie mi-au iesit 7 bucati. Va recomand sa coaceti doar cate mancati. Dupa ce racesc nu mai sunt la fel de bune. Aluatul il puteti pastra la rece timp de o zi, doua.

Ingrediente Langose cu Cartofi:
650 gr faina
30 gr drojdie proaspata
350 ml lapte
1 lingurita zahar
2 lingurite sare
1 lingura ulei
250 gr cartofi

Preparare Langose cu cartofi :
Cartofii ii curatam si ii punem la fiert taiati cubulete. Cei 30 gr drojdie il dizolvam in 350 ml lapte caldut impreuna cu 1 lingurita zahar si 2 lingurite sare. Cartofii dupa ce au fiert ii zdrobim cat mai marunt , ii adaugam la 650 gr faina si mai adaugam 1 lingura ulei si framantam bine adaugand laptele in care am dizolvat drojdia , zaharul si sarea. Dupa ce aluatul s-a omogenizat il lasam la dospit pentru circa 45 minute .


Dupa ce aluatul a dospit cu mana unsa cu ulei rupem bucati din aluat cat luam odat in palma il facem ca un bulgare si il punem pe suprafata de lucru unde lasam sa mai dospeasca 10 minute (mie mi-au iesit 10 bucati langose). Luam un bulgaras de aluat si cu mana unsa de ulei il tragem de margini pana se intinde ca o clatita ( puteti sa il intindeti mai subtire sau mai groase , dupa preferintele fiecaruia) apoi se coace in ulei abundent (uleiul sa fie fierbinte) cat sa se rumeneasca frumos pe ambele parti.



Se scot langosele pe servete de hartie sa se scurga uleiul .
Langose cu cartofi
Langosele se pot unge cu mujdei de usturoi , smantana si deasupra se presara cu telemea sau cascaval ras. O alta combinatie care e foarte gustoasa pentru langose ar fi smantana, telemea rasa si se presara cu marar verde tocat .

Langoes cu cartofi
Pofta Buna !!!!

Print Friendly
Share on Facebook0Share on Google+6Pin on Pinterest34Tweet about this on Twitter


Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *