Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Linzer cu gem de prune si nuci

Linzer cu gem de prune si nuciLinzer cu gem de prune si nuci, reteta patiserie. Aluat pentru linzer. Tarta cu aluat linzer. Cea mai buna tarta cu gem de prune. Aluat fraged.

Linzer cu gem de prune si nuci-Ingrediente

unt 150g
zahar pudra 100g
oua 2 buc
faina 350 g
bicarbonat 1/2 lingurita
vanilina
300g gem de prune
100 gr nuci
tava 24 cmLinzer cu gem de prune si nuci

Linzer cu gem de prune si nuci-Mod de preparare

Se spumeaza cu mixerul untul cu zaharul, vanilina si bicarbonatul.
Se adauga treptat ouale si se continua mixarea, dupa care se incorporeaza faina.
Se amesteca repede pentru a nu se incalzi untul, apoi se impacheteaza in folie alimentara si se lasa la rece cel putin 1 ora.
Pe o lanseta pudrata cu faina, se intinde 3/4 din aluat,
Se aseaza in tava , se inteapa cu furculita din loc in loc si se coace pe jumatate.
Se unge suprafata aluatului cu gemul amestecat cu nucile sfaramate grosier, se decoreaza cu gratar din aluatul ramas, se unge cu ou si se coace 20 min la 180 grade.
Linzer cu gem de prune si nuci
Se portioneaza dupa ce s-a racit.
Pofta buna!!

Comentarii recente

  • yaya6

    10/09/2012 at 15:25

    un dulce mult apreciat in casa mea,cum il fac dipare imediat,e bun,nu?

    • Lory

      10/09/2012 at 21:07

      Lili tarta am facut-o la cererea fetei mele dar a sfarsit a fi devorata de baiat :)) E foarte buna si se face usor !!

  • Anonymous

    10/09/2012 at 18:06

    Gustoasa

  • Anonymous

    11/09/2012 at 11:29

    Cat de mare trebuie sa fie tava?

  • Anonymous

    11/09/2012 at 11:43

    Spui asa”se amesteca repede pt.a nu se incalzi,apoi se lasa la rece pana se intareste”.Te rog frumos ,explica pt.ca nu am inteles nimic!Ce sa nu se incalzeasca?aluatul? untul? nu inteleg!… nu am facut niciodata si nu stiu! Iti multumesc din suflet pt. raspuns.

    • Lory

      12/09/2012 at 20:31

      Aluatul daca este amestecat /framantat mult timp cu palmele…se incalzeste …mai bine spus untul din el in contact mult timp cu palmele se topeste .De asta aluaturile fragede pe baza de unt/margarina/untura nu se framnata mult timp.Un alt aspect ar fi ca aluaturile fragede framantate mult timp nu mai devin foarte fragede dupa coacere .

  • Anonymous

    13/09/2012 at 12:12

    Iti multumesc inca odata,pt.raspuns!Acum incep sa fac aceasta prajitura,si am sa-ti spun ce-a iesit!

  • Angelica

    15/09/2012 at 22:48

    Ooooo Lory ce linzer grozav si ce prezentare faina!
    Super arata!
    A fost pentru pachet sau v-ati bucurat acasa de el?
    Va pup cu drag!

  • Cristina Baltag Dorne

    20/08/2013 at 17:54

    Intrebare – cind spuneti ca se coace pe jumatate, la ce temperatura si cit timp?

    • LoredanaCarp

      20/08/2013 at 20:57

      Cristina nu iti pot spune temperatura fiindca cuptorul meu e unul obisnuit , pe gaz. Coci cam 10-15 min ..cam asta e pe jumatate

  • Kinga Csizmadia

    20/08/2013 at 20:52

    foarte buna la gust, putin uscat aluatul in rest delicioasa. Am pus si putina esenta de rom 🙂 si probabil data viitoare pun mai mult unt 🙂

    • LoredanaCarp

      20/08/2013 at 21:01

      Kinga probabil ti-a iesit asa din cauza fainii , totdeauna textura lui e alta in functie de faina folosita ..sa incerci sa pui mai putina data viitoare .Daca tie iti place cu rom , atunci foarte bine ca ai folosit.Eu niciodata nu urmez cap coada o reteta nou incercata …mai adaug si ceva de la mine .Trebuie sa ai curaj !! :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram