Linzer cu gem de prune si nuci

Print Friendly
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Ingrediente
unt 100g
zahar 100g
oua 2 buc
faina 350 g
bicarbonat 1/2 lingurita
vanilina
300g gem de prune
100 gr nuci

tava 24 cm

Mod de preparare
 Se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul, apoi se adauga treptat ouale,dupa care se incorporeaza faina.
Se amesteca repede pentru a nu se incalzi, apoi se lasa la rece pana se intareste.
Se intinde 3/4 din aluat in tava in grosime de 2 cm, se coace pe jumatate, se unge suprafata cu gemul amestecat cu nucile sfaramate grosier, se decoreaza cu gratar din aluatul ramas,se unge cu ou si se coace 20 min la 180 grade.
Se serveste rece.
Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Paine de casa

Paine de casa

  • http://www.blogger.com/profile/15725401563190166286 yaya6

    un dulce mult apreciat in casa mea,cum il fac dipare imediat,e bun,nu?

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Lili tarta am facut-o la cererea fetei mele dar a sfarsit a fi devorata de baiat :)) E foarte buna si se face usor !!

  • Anonymous

    Gustoasa

  • Anonymous

    Cat de mare trebuie sa fie tava?

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Tava folosita avea un diametru de 24 cm :)

  • Anonymous

    Spui asa”se amesteca repede pt.a nu se incalzi,apoi se lasa la rece pana se intareste”.Te rog frumos ,explica pt.ca nu am inteles nimic!Ce sa nu se incalzeasca?aluatul? untul? nu inteleg!… nu am facut niciodata si nu stiu! Iti multumesc din suflet pt. raspuns.

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Aluatul daca este amestecat /framantat mult timp cu palmele…se incalzeste …mai bine spus untul din el in contact mult timp cu palmele se topeste .De asta aluaturile fragede pe baza de unt/margarina/untura nu se framnata mult timp.Un alt aspect ar fi ca aluaturile fragede framantate mult timp nu mai devin foarte fragede dupa coacere .

  • Anonymous

    Iti multumesc inca odata,pt.raspuns!Acum incep sa fac aceasta prajitura,si am sa-ti spun ce-a iesit!

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Sper ca ti-a reusit !!:)

  • http://www.blogger.com/profile/15815476320600641383 Angelica

    Ooooo Lory ce linzer grozav si ce prezentare faina!
    Super arata!
    A fost pentru pachet sau v-ati bucurat acasa de el?
    Va pup cu drag!

  • Cristina Baltag Dorne

    Intrebare – cind spuneti ca se coace pe jumatate, la ce temperatura si cit timp?

    • LoredanaCarp

      Cristina nu iti pot spune temperatura fiindca cuptorul meu e unul obisnuit , pe gaz. Coci cam 10-15 min ..cam asta e pe jumatate

  • Kinga Csizmadia

    foarte buna la gust, putin uscat aluatul in rest delicioasa. Am pus si putina esenta de rom :) si probabil data viitoare pun mai mult unt :)

    • LoredanaCarp

      Kinga probabil ti-a iesit asa din cauza fainii , totdeauna textura lui e alta in functie de faina folosita ..sa incerci sa pui mai putina data viitoare .Daca tie iti place cu rom , atunci foarte bine ca ai folosit.Eu niciodata nu urmez cap coada o reteta nou incercata …mai adaug si ceva de la mine .Trebuie sa ai curaj !! :).


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania