Linzer cu gem de prune si nuci

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (5 votes)
Print Friendly
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Ingrediente
unt 100g
zahar 100g
oua 2 buc
faina 350 g
bicarbonat 1/2 lingurita
vanilina
300g gem de prune
100 gr nuci

tava 24 cm

Mod de preparare
 Se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul, apoi se adauga treptat ouale,dupa care se incorporeaza faina.
Se amesteca repede pentru a nu se incalzi, apoi se lasa la rece pana se intareste.
Se intinde 3/4 din aluat in tava in grosime de 2 cm, se coace pe jumatate, se unge suprafata cu gemul amestecat cu nucile sfaramate grosier, se decoreaza cu gratar din aluatul ramas,se unge cu ou si se coace 20 min la 180 grade.
Se serveste rece.
Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
Reteta urmatoare
Paine de casa

Paine de casa

  • http://www.blogger.com/profile/15725401563190166286 yaya6
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    un dulce mult apreciat in casa mea,cum il fac dipare imediat,e bun,nu?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Lili tarta am facut-o la cererea fetei mele dar a sfarsit a fi devorata de baiat :)) E foarte buna si se face usor !!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Gustoasa

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Cat de mare trebuie sa fie tava?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Tava folosita avea un diametru de 24 cm :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Spui asa”se amesteca repede pt.a nu se incalzi,apoi se lasa la rece pana se intareste”.Te rog frumos ,explica pt.ca nu am inteles nimic!Ce sa nu se incalzeasca?aluatul? untul? nu inteleg!… nu am facut niciodata si nu stiu! Iti multumesc din suflet pt. raspuns.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Aluatul daca este amestecat /framantat mult timp cu palmele…se incalzeste …mai bine spus untul din el in contact mult timp cu palmele se topeste .De asta aluaturile fragede pe baza de unt/margarina/untura nu se framnata mult timp.Un alt aspect ar fi ca aluaturile fragede framantate mult timp nu mai devin foarte fragede dupa coacere .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Iti multumesc inca odata,pt.raspuns!Acum incep sa fac aceasta prajitura,si am sa-ti spun ce-a iesit!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Sper ca ti-a reusit !!:)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/15815476320600641383 Angelica
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Ooooo Lory ce linzer grozav si ce prezentare faina!
    Super arata!
    A fost pentru pachet sau v-ati bucurat acasa de el?
    Va pup cu drag!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Cristina Baltag Dorne
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Intrebare – cind spuneti ca se coace pe jumatate, la ce temperatura si cit timp?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LoredanaCarp
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Cristina nu iti pot spune temperatura fiindca cuptorul meu e unul obisnuit , pe gaz. Coci cam 10-15 min ..cam asta e pe jumatate

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Kinga Csizmadia
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    foarte buna la gust, putin uscat aluatul in rest delicioasa. Am pus si putina esenta de rom :) si probabil data viitoare pun mai mult unt :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • LoredanaCarp
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Kinga probabil ti-a iesit asa din cauza fainii , totdeauna textura lui e alta in functie de faina folosita ..sa incerci sa pui mai putina data viitoare .Daca tie iti place cu rom , atunci foarte bine ca ai folosit.Eu niciodata nu urmez cap coada o reteta nou incercata …mai adaug si ceva de la mine .Trebuie sa ai curaj !! :).

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania