Linzer cu gem de prune si nuci

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
 Ingrediente
unt 100g
zahar 100g
oua 2 buc
faina 350 g
bicarbonat 1/2 lingurita
vanilina
300g gem de prune
100 gr nuci

tava 24 cm

Mod de preparare
 Se freaca untul cu zaharul,vanilina si bicarbonatul, apoi se adauga treptat ouale,dupa care se incorporeaza faina.
Se amesteca repede pentru a nu se incalzi, apoi se lasa la rece pana se intareste.
Se intinde 3/4 din aluat in tava in grosime de 2 cm, se coace pe jumatate, se unge suprafata cu gemul amestecat cu nucile sfaramate grosier, se decoreaza cu gratar din aluatul ramas,se unge cu ou si se coace 20 min la 180 grade.
Se serveste rece.
Print Friendly

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

    • a zis

      Lili tarta am facut-o la cererea fetei mele dar a sfarsit a fi devorata de baiat :)) E foarte buna si se face usor !!

  1. Anonymous a zis

    Spui asa”se amesteca repede pt.a nu se incalzi,apoi se lasa la rece pana se intareste”.Te rog frumos ,explica pt.ca nu am inteles nimic!Ce sa nu se incalzeasca?aluatul? untul? nu inteleg!… nu am facut niciodata si nu stiu! Iti multumesc din suflet pt. raspuns.

    • a zis

      Aluatul daca este amestecat /framantat mult timp cu palmele…se incalzeste …mai bine spus untul din el in contact mult timp cu palmele se topeste .De asta aluaturile fragede pe baza de unt/margarina/untura nu se framnata mult timp.Un alt aspect ar fi ca aluaturile fragede framantate mult timp nu mai devin foarte fragede dupa coacere .

  2. Anonymous a zis

    Iti multumesc inca odata,pt.raspuns!Acum incep sa fac aceasta prajitura,si am sa-ti spun ce-a iesit!

  3. Cristina Baltag Dorne a zis

    Intrebare – cind spuneti ca se coace pe jumatate, la ce temperatura si cit timp?

    • LoredanaCarp a zis

      Cristina nu iti pot spune temperatura fiindca cuptorul meu e unul obisnuit , pe gaz. Coci cam 10-15 min ..cam asta e pe jumatate

  4. Kinga Csizmadia a zis

    foarte buna la gust, putin uscat aluatul in rest delicioasa. Am pus si putina esenta de rom :) si probabil data viitoare pun mai mult unt :)

    • LoredanaCarp a zis

      Kinga probabil ti-a iesit asa din cauza fainii , totdeauna textura lui e alta in functie de faina folosita ..sa incerci sa pui mai putina data viitoare .Daca tie iti place cu rom , atunci foarte bine ca ai folosit.Eu niciodata nu urmez cap coada o reteta nou incercata …mai adaug si ceva de la mine .Trebuie sa ai curaj !! :).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>