Papanasi cu branza de vaci





Papanasii cu branza de vaci , o reteta traditionala ce se pregateste in deosebi in Moldova .Ei se servesc cu multa smantana si dulceata dupa gustul fiecaruia.

Ingrediente papanasi cu branza de vaci

pentru 4 portii

400g branza de vaci (bine scursa)
4 oua
200g faina
4 plicuri de zahar vanilat
1/2 pachet praf de copt(5 g)
500 ml ulei
100g  dulceata
200g smantana

Mod de preparare

Se separa galbenusurile de albusuri.Intr-un castron se amesteca branza ,galbenusurile zaharul vanilat si praful de copt.Se adauga albusurile batute spuma. Se formeaza un aluat peste care se pune faina si se framanta pana se poate modela.Pentru fiecare portie se socotesc cate doua bucati.Din fiecare bucata se mai taie o bucatica de marimea unei masline mai mari.Din cea mare se formeaza un cilindru iar din bucata mica o biluta.Bucatile modelate se pun in uleiul incins.
Dupa ce s-au rumenit se scot pe farfurie,cilindtii se aseaza vertical si se umplu cu dulceata ,se pune biluta si se toarna smantana.Se orneaza cu lichid de dulceata.
Papanasii se servesc ferbinti.

 

Print Friendly
Share on Facebook196Share on Google+4Pin on Pinterest112Tweet about this on Twitter1

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

    • a zis

      Ba da ,se bat spuma si se adauga la compozitia de branza inainte de a adauga faina.Eu am facut si fara albus si au iesit foarte buni si asa.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *