Placinta cu varza dulce- Cocorada cu varza

NECESARE :

2 capatani varza dulce (aproximativ 2.5 kg),
400 g.slanina afumata,
1 kg faina alba,
30 g drojdie,
sare, piper,
apa,
1 ou ,

PREPARARE:

Umplutura:
Varza se taie fidea. Slanina afumata se taie bastonase dupa care se pune la prajit. Cand este prajit si a lasat untura adaugam varza taiata. Condimentam cu sare daca mai e nevoie, cu piper dupa gust si calim varza pe aceasta untura pana se inmoaie .

Aluat:
Am dizolvat drojdia intr-un pic de apa calduta in care am pus 1/4 sfert de lingurita de sare si am amestecat cu un pic de faina. Lasam sa dospeasca acasta maia apoi mai adaugam cate un pic de apa calduta treptat pana se incorporeaza bine toata faina si obtinem un aluat nici prea moale, nici prea tare. Framantam aluatul pret de 20 minute, adaugam 1 lingura mare ulei si continuam framantatul inca 10-15 minute. Punem aluatul la dospit pana isi dubleaza volumul.
Rasturnam aluatul dospit pe o planseta presarata cu faina, o taiem in doua si fiecare jumatate o intindem putin sub forma de patrat. Punem deasupra aluatului jumatate din cantitatea de umplutura. Inchidem umplutura cu aluat tragand colturile aluatului spre mijloc. Asezam in tava pe hartia de copt aluatul umplut si aici usor presam deasupra cu mana pentru a subtia aluatul .O ungem cu ou deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit. Lasam la copt pana este frumos rumenita .
Dupa ce e coapta scoatem placinta si o acoperim cu un prosop, deasupra prosopului punem o punga si iar un prosop si lasam astfel acoperit un timp pana se mai racoreste placinta sau cum i se mai spune „cocorada”.

Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *