Zacusca cu fasole
INGREDIENTE:
2 kg ceapa,
3 kg gogosari,
2 kg fasole boabe alba,
1 l ulei,
750 ml bulion,
sare grunjoasa,
piper , 2 foi de dafin,
PREPARARE:
Fasolea o punem cu o seara inainte in apa rece la inmuiat. A doua zi o punem la fiert in apa cu sare. In timpul cat fasolea fierbe ne ocupam de restul ingredientelor .
Ceapa o curatam, spalam si o macinam. Punem intr-o cratita 1/2 l ulei si calim ceapa adaugand la ea 2 linguri sare , pana aceasta se inmoaie.
Gogosarii se curata de samburi, se spala dupa care ii macinam si ii calim si pe acestia separat pe 1/2 l ulei cu 2 linguri de sare pana pasta se ingroasa (uleiul iese la suprafata , circa 50 minute se calesc ardeii ).
Fasolea daca e fiarta o strecuram si jumatate din cantitate o macinam. Dupa ce am terminat de calit legumele intr-o cratita mai mare adaugam ceapa si gogosarii caliti in prealabil si fasolea macinata.Adaugam piperul macinat, foile de dafin , 750 ml bulion si restul de fasole fiarta boabe .Lasam sa fiarba impreuna inca circa 30 minute (timp in care vom amesteca mereu), si daca mai e nevoie de sare mai adaugam. Oprim din fiert si adaugam 1 lingura salicil (sau praf conservant )
amestecam pana se dizolva , asezam zacusca in borcanase si le dam la dunst uscat in paturi pana a doua zi .
Pofta Buna !
Comentarii recente
Iuliana
06/09/2012 at 18:57Dragele mele ,astazi am facut si zacusca de fasole (am mai facut si anul trecut ) a fost foarte buna ,de aceea am facut anul acesta reteta voastra . Mi-a iest foarte buna . Sa traiti si sa mai aduceti retete noi ! O imbratisare sincera de la mine .
Lory
06/09/2012 at 21:19Iuliana ma bucur sincer ca ai facut reteta si mai ales ca ti-a fost pe plac :*
Si noi te imbratisam :*
alina
10/09/2012 at 19:43cam cate borcane ies la aceste cantitati?
Lia
10/09/2012 at 21:29Undeva in jur de 20 borcanele de 370 ml