Lasagna

VN:F [1.9.20_1166]
Rating: 5.0/5 (1 vote)
Print Friendly













Ingrediente
un pachet foi lasagnia
500 gr piept de pui tocat
2 cepe
1 morcov
5 rosii
piper
cimbru
sare
3 lg ulei

Sos

100 gr unt
3 lg faina
1 l lapte
300 gr cascaval
piper alb

Mod de preparare

Ceapa si morcovul se curata si se toaca marunt cu robotul.Se pune la calit intr-o cratita unde am pus 3 lg de ulei.Cand legumele sunt calite bine adaugam carnea si amestecam pana ce se incorporeaza bine. Se caleste la foc mic incontinuare pana ce carnea este aproape gata. Adaugam rosiile trecute prin robot, condimentam cu sare, piper si cimbru si lasam sa fiarba la foc potrivit. Sosul de carne obtinut nu trebuie sa fie apos.
Intre timp preparam si sosul alb astfel: intr-o tigaie topim untul fara sa il ardem adaugam faina in bloc si amestecam repede pana ce se incorporeaza. Cu ajutorul unui tel incepem sa amestecam turnand laptele putin cate putin pana ce se formeaza un sos de consistenta smantanii mai grosute. Dam deoparte si trecem sosul prin sita pentru a indeparta eventualele cocoloase ramase. Sosul obtinut se amesteca la cald cu jumatate din cascavalul ras si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce am obtinut cele doua compozitii , fierbem al dente foile de lasagna si trecem la asamblare.
Se aseaza pe fundul unei forme de graten un strat de sos alb dupa care asezam un rand de foi. Intindem uniform si un strat de sos de carne si tot asa pana ce se umple forma. Deasupra trebuie sa raman stratul de sos alb. Presuram cealalta jumatate de cascaval si dam la cuptor pentru 40 min la foc potrivit pana ce se rumeneste frumos deasupra.Se lasa sa se odihneasca o ora dupa care se poate portiona dupa bunul plac
Pofta buna!!
Nota: Intre timp am descoperit ca foile de lasagna nu mai trebuie fierte in prealabil ,asa ca va sfatuiesc sa le puneti crude  si va iesi perfecta !!

Lasagna, 5.0 out of 5 based on 1 rating
Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • http://www.blogger.com/profile/16095674149826940753 Bianca

    Incearca sa nu fierbi pastele si atunci aspectul va fi mai bun.
    Eu asa le fac si ies forte bune.
    Se pune un rand de sos bechamel si un rand de sos de carne si pastele nefirte.
    O minune!!!

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Bianca daca nu fierb pastele sosul trebuie sa fie cat mai subtire?…ma gandesc sa nu ramana tari :).

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/11658044172856187185 pansy

    nici eu nu fierb foile.sosurile au consistenta normala,nu mai subtire. eu nu am facut niciodata un sos de carne ca al tau.cand le fac cu carne,foloses sos bechamel si sos de rosii .

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/05516294136672616792 jose manuel

    Delicioso este plato. Seveexquisito.Saludos

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/16095674149826940753 Bianca

    Lory incearca daca vrei reteta mea:
    http://biancams76.blogspot.com/2009/12/lasagna.html
    Nu ai sa fi dezamagita:)
    O saptamana frumoasa iti doresc.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/02008926665682520201 Sara & Miki

    Nici eu nu le fierb si se fac bine. Bechamelul tau din 3 linguri de faina la 1 litru de lapte mi se pare cam subtire. Din cauza asta nici nu se tine cand il tai. Eu folosesc 5 liguri de faina la litru de lapte. Sa incerci. Pupik.

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Fetelor multam de sfat…cu prima ocazie am sa le fac dupa indicatiile voastre…unde mai pui ca merge mult mai usor cu pastele nefierte :).

    Sara portia din imagine era calda ca sa nu zic fierbinte :)..(se ducea lumina si nu mai puteam face poze)..de asta nu pare a fi legata mai bine…dar cred ca ai dreptate poate trebuia mai grosut :)
    Pupici
    Lory

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/08157558190105453512 Mariana

    Lory,chiar am papat dimineata ultima bucatica de lasagnia,o bunatate!
    Eu am fiert aldente foile si asa voi face mereu!

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/08157558190105453512 Mariana

    A ! am revenit sa-ti spun ca arata minunat si foarete apetisante!

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  • http://www.blogger.com/profile/12532858750736951471 Lia

    Exista si foi de lasagna ce nu trebuie fierte. Cred ca de Barilla. Iar deasupra, daca se pune branza veche, Padano de ex, are gust original italian.
    Lia

    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.20_1166]
    Rating: 0 (from 0 votes)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania