Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura de Caprioara in Bere

Friptura de Caprioara cu BereFriptura de Caprioara in Bere este o friptura ce se poate prepara atat cu carne de vanat cat si cu carne de vita.

Eu am ales varianta cu vanat avand in vedere ca asteptam musafiri de seama si voiam sa ii impresionez, sper ca am reusit gatind aceasta Friptura de Caprioara in Bere. Alaturi am servit un vin rosu sec, vin ce l-am folosit si in gatirea carnii. M-am folosit si de aceasta data de Oala de fierbere sub presiune din setul Expert Plus de care sunt foarte multumita. Si acum sa trecem la prepararea Fripturii de Caprioara in Bere. Alte retete interesante veti gasi in sectiunea Retete cu Vanat .

Ingrediente  Friptura de Caprioara in Bere :

640g carne de caprioara (sau carne vita)
4 bucati ceapa
500 ml bere
100 ml vin rosu sec
6 catei usturoi
coaja de la 1 lamaie
2 lingurite mustar
250g – 300g  smantana
1 lingura amidon alimentar
sare, piper dupa gust

Preparare Friptura de Caprioara in Bere :

Ceapa curatata se taie marunt si se caleste pe 50 ml ulei. Se adauga bucatile de carne si se prajesc in continuare impreuna cu ceapa calita pret de 2-3 minute pe toate partile. Presaram acum deasupra carnii coaja de lamaie, usturoiul pasat, mustarul, sare, piper macinat si in cele din urma punem si  500 ml bere.
Ingrediente Friptura de Caprioara in Bere Completam cu putina apa cat sa acopere foarte putin carnea lichidul, punem capacul la oala de fierbere sub presiune din Setul Expert Plus,butonul ventilului de siguranta  il asezam pe nivelul 2 si lasam la fiert 30 minute de cand incepe sa se degaje prin ventilul de siguranta aburi.

Dupa trecerea timpului necesar fierberii aducem butonul la nivelul zero. Lasam sa se degaje aburii, scoatem capacul si turnam peste carne vinul rosu  lasand sa fiarba mai departe cu acesta inca aproximativ 15 minute descoperit.
Friptura de Caprioara in Bere Intr-un vas separat punem  amidonul, smantana si adaugam cate putin din sosul format pana il diluam dupa care il turnam peste carne si lasam sa dea 2-3 clocote.
Friptura de Caprioara in Bere Mai potrivim de sare si piper daca este  nevoie. Am servit alaturi ca si garnitura un pilaf de orez cu legume .

Friptura de Caprioara in Bere Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Taietei cu Lapte
Taietei cu Lapte

Taietei cu Lapte Inca din vremea copilariei imi placea foarte mult acesti Taietei cu Lapte cum ii pregatea bunica mea....

Închide