Prajitura cu iaurt si capsuni

Prajitura cu iaurt si capsuni

INGREDIENTE BLAT Prajitura cu iaurt si capsuni:
12 oua,
12 linguri faina,
12 linguri zahar,
1/2 plic praf de copt,

INGREDIENTE UMPLUTURA Prajitura cu iaurt si capsuni:
750 ml iaurt simplu,
500 ml frisca Megle,
3 plicuri gelatina de la Dr Oetker,
600 gr capsuni,
zahar dupa gust,

PREPARARE Prajitura cu iaurt si capsuni :
Blat Piscot : Separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 12 linguri zahar si il spumam cu mixerul. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Adaugam treptat galbenusurile spumate la albusurile batute si amestecam usor pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem 12 linguri faina la care adaugam 1/2 plic praf de copt si amestecam . Acest amestec adaugam treptat in compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina. Turnam compozitia de piscot astfel rezultata intr-o tava(38/27cm) tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit. Dupa ce blatul a copt il lasam la racit dupa care il vom taia in doua.
Umplutura : Capsunile spalate si curatate de codite le taiem felii. Cele 3 plicuri de gelatina le dizolvam in 100 ml apa rece. Punem cei 750 ml iaurt intr-un vas mai adanc si incapator, punem deasupra capsunile feliate si adaugam zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus circa 10 linguri de zahar la cantitatea descrisa). Intre timp spumam frisca . Gelatina inmuiata o punem la foc sa se dizolve ( atentie !!! se incalzeste usor ! Nu se fierbe !!! ) dupa care o turnam la compozitia de iaurt si capsuni . Amestecam usor adaugand si frisca spumata. Umplutura astfel obtinuta o turnam peste jumatatea de blat pe care o asezam inapoi in tava in care am copt pandispanul. Acoperim cu cealalta jumatate de blat,iar deasupra glazuram cu ciocolata sau putem presara zahar praf. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore ca umplutura sa se inchege ,dupa care putem sa o servim .
Prajitura cu iaurt si capsuni
Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

Comentarii

  1. a zis

    Moama, ce bine arata, maninc o felie din asta cu dieta mea, ma fac supla si frumoasa… dar si devreme acasa… Gata, am servit virtual, ca doar asa pot sa devin slabuta, nu… ?!

  2. a zis

    vai cat e de frumoasa…..face fata asta niste prajituri …de te lingi pe deste, am facut si eu praji dupa blogul ei si mi-au iesit la fel

  3. Anonymous a zis

    grozav arata ..as putea sa fac prajitura cu alte fructe? dat fiind ca s-au cam terminat capsunii..
    /cu visine de exemplu..ce parere aveti??/

  4. a zis

    Fetelor , multumesc pentru aprecieri . Imi pare rau ca nu am ajuns sa va raspund ,dar am fost in ultima perioada mai tot timpul plecata .
    Anonim, se poate presta prajitura si cu alte fructe :),atat cu visine cat si cu piersici, caise , pepene galben , portocala … .

    Mii de pupice :*

  5. Anonymous a zis

    Foarte apetisanta! Imi puteti spune, va rog, ce dimensiune are tava in care ati copt blatul?

  6. Anonymous a zis

    Arata grozav! Chiar nu vreti sa ne spuneti dimensiunile tavei in care ati copt-o? La fel ca si celelaltei persoane si mie mi-ar fi mai usor daca as sti.

    Va multumesc anticipat!

    • a zis

      Dimensiunea tavii este de 38/27 cm.Am sa scriu si in reteta ca sa nu mai fie probleme. Scuze ca am raspuns asa tarziu dar avem o perioada mai incarcata :(
      Multumim !!

    • a zis

      Nu are cum sa se lase .Prajitura o montezi in tava in care ai copt blatul sau daca ai un cadru metalic special pentru montat prajituri .Crema contine gelatina …si dupa ce a stat la rece nu are cum sa se mai lase :)

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *