Prajitura cu iaurt si capsuni

Print Friendly

Prajitura cu iaurt si capsuni

INGREDIENTE BLAT Prajitura cu iaurt si capsuni:
12 oua,
12 linguri faina,
12 linguri zahar,
1/2 plic praf de copt,

INGREDIENTE UMPLUTURA Prajitura cu iaurt si capsuni:
750 ml iaurt simplu,
500 ml frisca Megle,
3 plicuri gelatina de la Dr Oetker,
600 gr capsuni,
zahar dupa gust,

PREPARARE Prajitura cu iaurt si capsuni :
Blat Piscot : Separam albusurile de galbenusuri. In galbenusuri punem 12 linguri zahar si il spumam cu mixerul. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma. Adaugam treptat galbenusurile spumate la albusurile batute si amestecam usor pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem 12 linguri faina la care adaugam 1/2 plic praf de copt si amestecam . Acest amestec adaugam treptat in compozitia de oua amestecand usor pana se incorporeaza toata faina. Turnam compozitia de piscot astfel rezultata intr-o tava(38/27cm) tapetata cu hartie de copt pe care o dam la cuptorul preincalzit. Dupa ce blatul a copt il lasam la racit dupa care il vom taia in doua.
Umplutura : Capsunile spalate si curatate de codite le taiem felii. Cele 3 plicuri de gelatina le dizolvam in 100 ml apa rece. Punem cei 750 ml iaurt intr-un vas mai adanc si incapator, punem deasupra capsunile feliate si adaugam zahar dupa gustul fiecaruia (eu am pus circa 10 linguri de zahar la cantitatea descrisa). Intre timp spumam frisca . Gelatina inmuiata o punem la foc sa se dizolve ( atentie !!! se incalzeste usor ! Nu se fierbe !!! ) dupa care o turnam la compozitia de iaurt si capsuni . Amestecam usor adaugand si frisca spumata. Umplutura astfel obtinuta o turnam peste jumatatea de blat pe care o asezam inapoi in tava in care am copt pandispanul. Acoperim cu cealalta jumatate de blat,iar deasupra glazuram cu ciocolata sau putem presara zahar praf. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore ca umplutura sa se inchege ,dupa care putem sa o servim .
Prajitura cu iaurt si capsuni
Pofta Buna !

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • http://www.blogger.com/profile/00053484869973084639 Cristina

    Waw cum arata prajitura asta!!! Minunata! Cremoasa! Super!

  • http://www.blogger.com/profile/17857914539435960824 Daniela

    Moama, ce bine arata, maninc o felie din asta cu dieta mea, ma fac supla si frumoasa… dar si devreme acasa… Gata, am servit virtual, ca doar asa pot sa devin slabuta, nu… ?!

  • http://www.blogger.com/profile/11569534114465895243 felis

    Delicioasa e, cu siguranta!!!

  • http://www.blogger.com/profile/05698147069057415817 FLORY

    Ce culori si arome!Arata minunat prajitura voastra,felicitari!

  • http://www.blogger.com/profile/08570047843766535991 jani

    vai cat e de frumoasa…..face fata asta niste prajituri …de te lingi pe deste, am facut si eu praji dupa blogul ei si mi-au iesit la fel

  • Anonymous

    grozav arata ..as putea sa fac prajitura cu alte fructe? dat fiind ca s-au cam terminat capsunii..
    /cu visine de exemplu..ce parere aveti??/

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Fetelor , multumesc pentru aprecieri . Imi pare rau ca nu am ajuns sa va raspund ,dar am fost in ultima perioada mai tot timpul plecata .
    Anonim, se poate presta prajitura si cu alte fructe :),atat cu visine cat si cu piersici, caise , pepene galben , portocala … .

    Mii de pupice :*

  • http://www.blogger.com/profile/08705269686505360295 miki’s shop

    arata minunat! neaparat trebuie incercata:)

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Este excelenta Miki , se pot folosi si alte fructe . Multumim frumos ca ai trecut pe la noi .

  • Anonymous

    arata superb o incerc si eu cu alte fructe.

  • http://www.blogger.com/profile/01375056805720825416 Leila

    Sa ai spor anonim. Iti recomand sa incerci cu mango ;)

  • Anonymous

    pare deosebita!

    as vrea sa o incerc de ziua mea,sper sa-mi reuseasca :)

  • Anonymous

    Foarte apetisanta! Imi puteti spune, va rog, ce dimensiune are tava in care ati copt blatul?

  • http://www.blogger.com/profile/13817483430458922757 Poliana

    Mai mult decat delicioasa!

  • Anonymous

    Arata grozav! Chiar nu vreti sa ne spuneti dimensiunile tavei in care ati copt-o? La fel ca si celelaltei persoane si mie mi-ar fi mai usor daca as sti.

    Va multumesc anticipat!

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Dimensiunea tavii este de 38/27 cm.Am sa scriu si in reteta ca sa nu mai fie probleme. Scuze ca am raspuns asa tarziu dar avem o perioada mai incarcata :(
      Multumim !!

  • http://www.blogger.com/profile/03573737459661106257 Carol

    Grozava. Cum de crema nu s-a lasat? Arata foarte bine!
    Bravo!

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Nu are cum sa se lase .Prajitura o montezi in tava in care ai copt blatul sau daca ai un cadru metalic special pentru montat prajituri .Crema contine gelatina …si dupa ce a stat la rece nu are cum sa se mai lase :)

  • bradan viorica

    buna e putin spus,delicioasa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Mada

    Excelenta parajitura am facut-o si eu aseara.

    • LoredanaCarp

      Ma bucur ca ti-a fost pe plac!!


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania