Prajitura Delicia

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.2/5 (21 votes)
Print Friendly

prajitura-delicia
Cea de-a noua reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri  este Prajitura Delicia .O puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro

Foi-Prajitura Delicia
oua 9 buc
zahar 9 lg
faina 7 lg
nuca de cocos 3 lg
cacao 1 lg
Crema-Prajitura Delicia
budinca de vanilie 2 plicuri
lapte 600 ml
margarina 125 gr
zahar 12 lg
esenta de vanilie
Zaharul caramel
zahar 300gr
apa 100 ml
Decor-Prajitura Delicia
ciocolata alba 100g
Mod de preparare Prajitura Delicia
Se separa ouale.Albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos. Compozitia obtinuta se imparte in trei.  O parte o coloram cu cacao iar doua raman albe.
Le coacem pe hartie de copt.

Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.

Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina Rama(sau untul) la temperatura camerei  si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura astfel : punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior. Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata alba .
Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta.
NOTA : Cei ce nu doresc a folosi margarina o pot inlocui cu unt 82%grasime, iar in loc de budinca la plic pot folosi o budinca facuta in casa.Inlocuiti praful de budinca cu amidon si aromatizati cu extract de vanilie.

In imagine sunt doar o parte din ingrediente




 

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    SUPERB ARATA!!! OAUUU

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    cum se face zaharul caramel?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Se pune la topit zaharul pana obtinem o culoare aramie deschis,adaugam apa cu grija fiindca sare si te poti frige si mai fierbem pana se dizolva tot zaharul .Daca cumva zaharul ars nu s-a dizolvat mai poti adauga putina apa .La final el trebuie sa aiba consistenta ca a unei mieri subtiri.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/04781114665108790595 anca
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    ce fain arata :) foile se coc pe dosul tavii?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Foile se coc pe hartie de copt …asa ca le poti coace in tava …nu-si are rostul sa le pui pe dosul tavii :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • http://www.blogger.com/profile/04781114665108790595 anca
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    oki doki :)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • mihaela
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    am si eu o intrebare….cata margarina ati pus la prajitura in grame,ca eu sunt incepatoare si nu prea stiu cat e 1/2 pachet.In zilele de azi pachetele au gramaj diferit:)Va multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Mihaela pachetul de margarina are 250 gr .Am modificat si in reteta sa nu mai existe confuzii :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    arata f bn am sa o incerc de ziua iubitului meu!

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Te rog mult daca intri, spune-mi, la foi nu se pune si bicarbonat sau praf de copt? Ca as vrea sa fac prajitura maine, pt aniversarea unei prietene, si n-as vrea sa gresesc… Multumesc mult

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Nu se pune nici un afanator la foi fiindca sunt tip rulada sau pandispan .Le torni pe hartie de copt

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • anna
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    arata f bine. o intrebare am : cand tai sa mananci zaharul ars nu este tare ca o bomboana asa? nu deranjeaza ? ast raspuns. multumesc

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Anna prajitura asta inainte de a o taia trebuie sa fie lasata la rece de pe o zi pe alta .Stratul de caramel de pe foi nu este asa de gros …in contact cu crema el se inmoaie si patrunde in foaie :)Nu se simte deloc …nu iti vei rupe dintii in el :)))

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • Anonymous
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Ce dimensiune are tava,vreau sa o fac pt. o aniversare si vreau sa stiu cate buc. iasa.Multumesc.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Tava are cam 35-38cm/25-27 cm iti ies destule bucati…asta in functie de cat de mari le tai.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  • buta.gabriela
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

    Lory stii ca pe vremuri la tara asa se facea ceaiul?9 vb de zaharul caramel),doar ca se turna apa mai multa sa aiba compoziti mai fluida si se punea esenta de rom

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory
      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0 (from 0 votes)

      Gabriela ceai din asta care spui tu am baut 4 ani cat am fost la scoala in Iasi …stateam la internat si mancam la cantina :)

      VA:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania