Prajitura Delicia

Print Friendly

prajitura-delicia
Cea de-a noua reteta din Top 10 cele mai bune retete de prajituri  este Prajitura Delicia .O puteti gasi si in lumea magica plina de poveste de pe Prajituria.ro

Foi-Prajitura Delicia
oua 9 buc
zahar 9 lg
faina 7 lg
nuca de cocos 3 lg
cacao 1 lg
Crema-Prajitura Delicia
budinca de vanilie 2 plicuri
lapte 600 ml
margarina 125 gr
zahar 12 lg
esenta de vanilie
Zaharul caramel
zahar 300gr
apa 100 ml
Decor-Prajitura Delicia
ciocolata alba 100g
Mod de preparare Prajitura Delicia
Se separa ouale.Albusurile se bat cu 6 lg de zahar pana se fac spuma iar galbenusurile cu 3 lg de zahar. Se amesteca albusurile cu galbenusurile apoi se adauga faina cernuta si nuca de cocos. Compozitia obtinuta se imparte in trei.  O parte o coloram cu cacao iar doua raman albe.
Le coacem pe hartie de copt.

Foile albe coapte si racite le glasam pe o fata cu zaharul caramel si le lasam sa se intareasca.

Intre timp preparam budinca din ingredientele de mai sus iar dupa ce s-a racit adaugam margarina Rama(sau untul) la temperatura camerei  si spumam cu mixerul.
Asamblam prajitura astfel : punem prima foaie cu caramelul in sus adaugam o parte de crema, foaia de cacao iar crema si ultima foaie cu caramelul in interior. Deasupra ungem cu un strat de crema si radem ciocolata alba .
Se lasa la frigider cateva ore si de portioneaza dupa preferinta.
NOTA : Cei ce nu doresc a folosi margarina o pot inlocui cu unt 82%grasime, iar in loc de budinca la plic pot folosi o budinca facuta in casa.Inlocuiti praful de budinca cu amidon si aromatizati cu extract de vanilie.

In imagine sunt doar o parte din ingrediente




 

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici
  • Anonymous

    SUPERB ARATA!!! OAUUU

  • Anonymous

    cum se face zaharul caramel?

  • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

    Se pune la topit zaharul pana obtinem o culoare aramie deschis,adaugam apa cu grija fiindca sare si te poti frige si mai fierbem pana se dizolva tot zaharul .Daca cumva zaharul ars nu s-a dizolvat mai poti adauga putina apa .La final el trebuie sa aiba consistenta ca a unei mieri subtiri.

  • http://www.blogger.com/profile/04781114665108790595 anca

    ce fain arata :) foile se coc pe dosul tavii?

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Foile se coc pe hartie de copt …asa ca le poti coace in tava …nu-si are rostul sa le pui pe dosul tavii :)

  • http://www.blogger.com/profile/04781114665108790595 anca

    oki doki :)

  • mihaela

    am si eu o intrebare….cata margarina ati pus la prajitura in grame,ca eu sunt incepatoare si nu prea stiu cat e 1/2 pachet.In zilele de azi pachetele au gramaj diferit:)Va multumesc

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Mihaela pachetul de margarina are 250 gr .Am modificat si in reteta sa nu mai existe confuzii :)

  • Anonymous

    arata f bn am sa o incerc de ziua iubitului meu!

  • Anonymous

    Te rog mult daca intri, spune-mi, la foi nu se pune si bicarbonat sau praf de copt? Ca as vrea sa fac prajitura maine, pt aniversarea unei prietene, si n-as vrea sa gresesc… Multumesc mult

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Nu se pune nici un afanator la foi fiindca sunt tip rulada sau pandispan .Le torni pe hartie de copt

  • anna

    arata f bine. o intrebare am : cand tai sa mananci zaharul ars nu este tare ca o bomboana asa? nu deranjeaza ? ast raspuns. multumesc

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Anna prajitura asta inainte de a o taia trebuie sa fie lasata la rece de pe o zi pe alta .Stratul de caramel de pe foi nu este asa de gros …in contact cu crema el se inmoaie si patrunde in foaie :)Nu se simte deloc …nu iti vei rupe dintii in el :)))

  • Anonymous

    Ce dimensiune are tava,vreau sa o fac pt. o aniversare si vreau sa stiu cate buc. iasa.Multumesc.

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Tava are cam 35-38cm/25-27 cm iti ies destule bucati…asta in functie de cat de mari le tai.

  • buta.gabriela

    Lory stii ca pe vremuri la tara asa se facea ceaiul?9 vb de zaharul caramel),doar ca se turna apa mai multa sa aiba compoziti mai fluida si se punea esenta de rom

    • http://www.blogger.com/profile/14371005239090617119 Lory

      Gabriela ceai din asta care spui tu am baut 4 ani cat am fost la scoala in Iasi …stateam la internat si mancam la cantina :)


PageRank myfreecopyright.com registered & protected LinkPro - Director Web SEO Romania