Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu ciocolata si nuca

Tort cu ciocolata si nuca

Bucataresele Vesele participa la Campania organizata de Dr. Oetker:  Iarna asta, Mosul sta mai mult!.
Tot ce trebuie sa faci este sa prajituresti cu produsele Dr. Oetker,ceea ce am facut si noi.
Am incercat sa va aducem in atentie dulciuri preparate in casa decorate in spiritul sarbatorilor de iarna.
Acest Tort cu ciocolata si nuca este una din retetele cu care particip, sper sa va placa si sa il aveti pe masa de Craciun. Va recomandam si alte torturi cu crema de ciocolata poate va inspira si veti incerca unul din ele . Un tort foarte bun ar fi si tortul Francisc , tortul cu crema de ciocolata amaruie, tort cu crema de portocale si ciocolata ,tort cu crema de ciocolata si frisca , si multe alte torturi din sectiunea Torturi si prajituri.
Daca serviti alaturi si un pahar de vin Sfanta Ana de la Crama Oprisor cu siguranta va veti impresiona musafirii.

Blat
8 oua
200 gr zahar
8 lg faina
50 gr cacao neagra dr Oetker
o esenta de rom fiola

Crema
500 ml frisca lichida
500 gr ciocolata amaruie 85%cacao
2 fiole esenta rom dr Oerker
150 gr nuca

Sirop
300gr zahar
1 fiola esenta de rom
5 lingurite cafea ness

Glazura
2 pac Glazură ciocolată neagră de 100g

Decor
300 gr martipan Dr Oetker
creioane decor Dr Oetker
perle sidefate Dr.Oetker

Mod de preparare
Blat

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu 3/4 din zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de rom.
Se unesc cele doua compozitii , se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se amesteca lejer de sus in jos pana se incorporeaza bine.
Se toarna intr-o tava rotunda(26 cm) tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 grade cuptor preincalzit timp de 35 min..
Dupa ce s-a racit se scoate din forma si se taie in 3 foi .

Crema
Ciocolata rupta in bucati mici se amesteca cu frisca lichida la foc mic(fara sa dea in fiert) pana ce ciocolata se topeste formand o compozitie omogena.
Se da la rece pentru cateva ore(5-6) dupa care se spumeaza cu ajutorul mixerului obtinand o crema fina si pufoasa.
Se aromatizeaza cu esenta de rom.
Sirop
Se pune apa la fiert cu zaharul iar cand a dat in clocot se adauga cafeaua ness.
Se lasa la racorit dupa care se aromatizeaza cu esenta de rom.

Glazura
Se pun cele doua plicuri cu glazura intr-un vas cu apa calda si se tin pana se topeste glazura din interior
Asamblare
Se insiropeaza prima foaie de blat se intinde un strat de crema cam 1/3 din cantitate si nuca prajita maruntita grosier , se aseaza cea de a doua foaie de blat care deasemeni o insiropam, intindem cel de al doilea strat de crema cat mai uniform si nuca maruntita grosier, terminam cu ultima foaie de blat insiropat si imbracam tortul in crema niveland foarte bine.
Se da la rece pentru 1-2 ore dupa care se glaseaza in glazura de ciocolata .
Se decoreaza cu ornamente specifice Craciunului facute din martipan si decorate cu creioane colorate Dr Oetker.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...
Citește articolul precedent:
Bomboane caramel
Bomboane caramel

Cum am desfacut o cutie cu frisca de 1 l si nu am avut la ce sa-l folosesc in intregime...

Închide