Tort cu crema de ciocolata si frisca





INGREDIENTE:
Blat:
8 oua,
8 lg zahar,
6 lg faina,
2 lg cacao,
esenta de vanilie,
Crema:
400 ml frisca,
400 gr ciocolata alba,
o fiola esenta de vanilie,
Sirop:
200 gr zahar,
400 ml apa,
esenta de vanilie,
fasii de coaja de lamaie,
Glazura:
100 gr ciocolata neagra,
50 ml frisca lichida,
20 gr unt,
Decor:
200 ml frisca,
MOD DE PREPARARE:
Blat:
Se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma cu 5 lg de zahar iar galbenusurile cu restul impreuna cu esenta de vanilie. Se amesteca lejer cele doua compozitii se cerne deasupra faina amestecata cu cacao si se incorporeaza cu miscari usoare de jos in sus.Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt se toarna compozitia blatului in ea si se coace la foc potrivit .Pentru a proba daca blatul este copt apasa usor pe suprafata lui cu palma …daca este elastic si revine la loc fara sa lase urme ..atunci este gata.
Crema:
Ciocolata si frisca se pun intr-o cratita pe foc pana ce se dizolva si se omogenizeaza dar fara sa atinga punctul de fierbere .Se lasa la racit cateva ore (4-5 ore) dupa care cu ajutorul mixerului se spumeaza si se aromatizeaza cu esenta de vanilie.
Glazura:
Se amesteca ciocolata cu frisca si untul la foc mic pana obtinem o glazura fina ,fluida.
Blatul racit se taie in trei foi egale .Se aseaza pe un platou prima foaie se insiropeaza cu siropul fiert , racit si aromatizat cu vanilie si lamaie.Se intinde o parte din crema ,se aseaza si a doua foaie deasemeni se insiropeaza se intinde al doilea strat de crema dupa care se aseaza ultima foaie de blat care fireste se insiropeaza.
Tortul se imbraca in crema si se da la rece pana se intareste bine
Se glaseaza partea de sus cu glazura de ciocolata si lateralele se imbraca in frisca .Se decoreaza dupa imaginatia fiecaruia.
Print Friendly
Share on Facebook272Share on Google+5Pin on Pinterest8Tweet about this on Twitter0

Ai testat reteta noastra? Trimite poza ta aici

loading...

Comentarii

  1. a zis

    Alice am facut cercuri concentrice cu ciocolata alba dupa care am trecut cu scobitoare in ambele sensuri formand modelul :) Nu e greu deloc …se face pana ce a incepe sa se intareasca glazura :)

  2. velcea valeria a zis

    sa mi zica si mie cineva cum s-a ornat torul, adik acea forma de ciocolata alba cu ciocolata neagra. adik acea iluzie optica de la ornat de la glazura. Va multumesc.

Lasa un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate cu *