Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tort cu crema de vanilie si portocale

Tort de mere si crema de zahar ars

Ingrediente blat:
6 oua,
4 linguri de faina,
2 linguri cacao,
6 linguri zahar,
1/2 plic praf de copt,
Ingrediente crema:
5 galbenusuri de ou,
5 linguri faina,
500 ml lapte,
4 plicuri zahar vanilat,
200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de gustul fiecaruia),
coaja rasa de la o portocala,
400 ml frisca Megle,


Ingrediente sirop:
4linguri zahar,
1 esenta portocala(fiola),
300 ml apa,

Ingrediente glazura ciocolata:
400 g ciocolata menaj,
2-3 linguri lapte,
1 lingurita unt,

 Alte ingrediente:
5 portocale ,

Preparare blat:
Separam ouale. Galbenusul impreuna cu zaharul se spumeaza. Albusurile se bat spuma. Galbenusurile spumate se adauga treptat la albusul batut si se amesteca usor pana se omogenizeaza. Intr-un vas punem 4 linguri de faina, 1/2 plic praf de copt si 2 linguri cu cacao. Adaugam treptat la compozitia de ou si amestecam pana se omogenizeaza. Tapetam o forma de tort detasabil cu hartie de copt, peretii ii ungem in strat subtire cu putin ulei sau unt si tapetam cu faina. Turnam compozitia de piscot in forma si o punem la copt in cuptorul preincalzit.

Preparare crema vanilie si portocala:
Intr-o cratita puenm 5 galbenusuri de ou , 200 g zahar(mai mult sau mai putin in functie de preferinta fiecaruia),5 linguri faina, 4 plicuri zahar vanilat si coaja de la o portocala rasa. Amestecam usor adaugand treptat laptele rece pana se omogenizeaza. Se pune la fiert pana se ingroase apoi il lasam la racit. Spumam frisca impreuna cu 1 lingura de smantana, apoi o adaugam la crema fiarta si racita.

Preparare sirop:
Caramelizam cele 4 linguri de zahar si adaugam 300 ml apa. Lasam la racit apoi adaugam si esenta de portocala(fiola).

Preparare glazura ciocolata:
Pe baie de aburi topim ciocolata de menaj la care adaugam 2-3 linguri lapte (trebuie sa obtinem o compozitie fluida dar nu foarte curgatoare) si 1 lingurita unt.

Ansamblare:
Blatul racit se taie in 3 parti egale. Se aseaza baza tortului pe un platou si se insiropeaza. Se intinde deasupra un strat de crema, un rand de portocale taiate felii rotunde peste care vom aseza urmatorul blat pe care il vom insiropa din nou. Se intinde un nou strat de crema, fructe, dupa care punem capacul format din ultima parte de blat ce vine si el la randul sau insiropat. Ungem si pe exterior cu crema.
Deasupra turnam glazura de ciocolata. Ornam dupa preferinta fiecaruia.

Pofta Buna !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...