Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Inimioare umplute

Inimioare umplute

 

Ingrediente aluat Inimioare umplute:
600 g faina,
1 1/2 lingurite sare,
1 ou,
100 g iaurt,
300 ml lapte,
1 lingura zahar,
30 g drojdie proaspata,
1 ou pentru uns,
Ingrediente umplutura Inimioare umplute:
150 g unt,
1 lingurita sare,
1 ou,
100 g branza topita,
100 g cascaval,
sunca, pastrama, kaizer,carnati,…
puteti adauga si verdeturi cum ar fi marar verde, patrunjel,

Preparare aluat Inimioare umplute
:
Dizolvam in 300 ml lapte caldut, 1/2 lingurita sare, 1 lingura zahar si 30 g drojdie. Faina o punem intr-un vas, adaugam inca 1 lingurita sare, oul intreg, 100 gr iaurt si laptele in care am dizolvat drojdia. Framantam bine pana aluatul se desprinde de marginea vasului(daca avem masina de paine treaba e mai usoara caci puneti doar ingredientele si dati la programul de framantat si dospit!),presaram deasupra cu putina faina, acoperim vasul cu un prosop curat si lasam la dospit la loc caldut pana isi dubleaza volumul.

Preparare Umplutura Inimioare umplute: 
In timpul cat bilele de aluat dospesc din nou ne ocupam de umplutura. Iata ce trebuie sa facem , cei 150 g unt il spumam cu 1 lingurita sare adaugam la el 100 g branza topita,100 g cascaval ras fin,si sunca taiata cubulete(puteti adauga si pastrama, si carnati, ce aveti la indemana). Amestecam cu o lingura pentru a se omogeniza totul si ne ocupam mai departe de aluatul ce intre timp a crescut.

Formare inimi :

Inimioare umplute

Aluatul dospit il rasturnam pe o suprafata de lucru presarata cu putina faina si il impartim in 12 bucati egale. Formam 12 bile si le lasam din nou la dospit pentru circa 10-15 minute.
Presaram cu faina suprafata de lucru, luam o bila de aluat dospit si il intindem sub forma unui oval avand grosimea unei lame de cutit. Ungem fiecare forma intinsa cu umplutura si o rulam,formand astfel o bagheta. Capetele baghetei le rulam inca putin sa capete o forma lunguiata, apoi despicam bagheta in doua in asa fel incat intr-o parte a baghetei sa lasam circa 2cm aluat netaiat. Partile taiate le rasucim acum spre interior, asezam apoi inimioarele in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit pentru 30 minute. In acest timp pornim cuptorul pentru a fi incalzit. Ungem fiecare inimioara cu ou deasupra si le coacem la foc potrivit pana se rumenesc frumos.

Inimioare umplute

Pofta Buna !

0 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Follow on Instagram