De ani de zile ma pregatesc sa impartasesc cu voi reteta mea de jumari de porc.
In sfarsit am apucat sa fac cateva poze din timpul prepararii.Ba chiar si poze cu rezultatul final.In alti ani nu apucam sa fac poze caci jumarile dispareau pana eu ma dezmeticeam sa le imortalizez. Mai jos va prezentam reteta si in format Video!
Merg de minune pe aceste friguri cu o ceapa rosie batuta, pita de casa si o tuica fiarta, iar dupa aceste jumari merge de minune si o ulcica cu vin rosu rece sec.
Va recomand sa incercati Mamaliga cu jumari si cas, cu siguranta nu veti regreta.


Ingrediente Jumari de porc :
20 kg slanina de porc fara sorici
500 ml apa
sare grunjoasa ( pentru muraturi)
Preparare Jumari de porc :
Slanina de porc fara sorici se taie bucati potrivite. Nici prea mari, dar nici prea mici undeva la aproximativ 4 cm. Intr-o cratita (buna ar fi fost una de fonta …) pusa pe plita de la soba (se poate pune si pe plita de fier deasupra ochiului de aragaz ca doara nu toata lumea are soba) punem bucatile de slanina taiata impreuna cu apa sa se incinga. Se lasa la prajit pana se fac aurii, un auriu mai inchis.
Dupa ce au rumenit se scot si se preseaza usor intr-un ciur cu gauri mai mari cu pasatorul de cartofi am facut eu aceasta presare(cel putin mie mi s-a parut a se face mai usor decat cu lingura de lemn), se aseaza intr-un vas si se sareaza asa calde.
Untura se strecoara printr-o sita deasa intr-un vas pentru untura si o lasam la inchegat sau in borcane. Ultima data dupa cum vedeti si in filmulet le-am presat cu ajutorul presei pentru cartofi. Mult mai simplu!
Si uite asa sunt gata si jumarile noastre. De acum putem sa ne ospatam in voie.
Alte retete traditionale ar fi si preparatele de mai jos


Pofta Buna !!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram.
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!








Comentarii recente
Ella
25/10/2015 at 03:46Nu sint sigura ca aceste jumări se pun la prăjit cu apă ! Poate ulei ? As încerca dar nu pana nu primesc răspuns de confirmare că se folosește apă !!!
Liana Liana
25/10/2015 at 19:33Ella, nu scriam apa daca trebuia sa pui ulei. Pune atata apa cat scrie in reteta linistita. Seara frumoasa sa ai !
Florin
21/12/2015 at 23:49daca le prajesti in ulei le arzi. se pun in apa iar gasimea lasata se transforma practic in uleiul in care se prajesc. astfel ai o durata de prajire mai lunga astfel incat jumarile se patrund, altfel se prajesc de la inceput pe exterior iar interiorul ramane neprajit si foarte gras.
Isabela
09/11/2016 at 18:47Apa se pune odata cu slanina ??