Cupcakes cu ciocolata-Reteta Video
Inceputul de primavara vine cu vesti bune pentru toti !!
Incepand de astazi, alaturi de Dr.Oetker , dam startul primului concurs de pe blog din cadrul campaniei ”Bucuria de a imparti ceva bun”!!
Pentru primul concurs va provocam sa pregatiti o reteta de Cupcakes cu ingrediente pentru prajituri de la Dr.Oetker.
Pentru a va putea inscrie in concurs trebuie sa parcurgeti urmatorii pasi:
– pregatiti reteta preferata de cupcakes;
– faceti o poza finala alaturi de ingredientele de la Dr.Oetker folosite;
– postati poza in comentariul acestei postari ( click AICI ) de concurs de pe pagina noastra de Facebook;
– dati share public concursului de pe FB adaugand si hashtag-urile #impartecevabun si #cupcakesbucatareselevesele si astfel intrati in concurs!!
Castiga cine strange cele mai multe like-uri la fotografia postata in comentariul de la postul de concurs.
-Premiul este un curs profesionist Macarons Madness !!
Cursul este de o zi si se desfasoara in Bucuresti la sfarsitul lunii aprilie
Concursul se desfasoara in perioada 2 martie- 11 martie 2018
Va asteptam cu drag si va dorim mult succes!!
Fiti cu ochii pe noi fiindca pana de Paste vor mai fi inca alte 3 concursuri!!
Daca nu aveti o reteta preferata de cupcakes puteti pregati reteta noastra de Cupcakes cu ciocolata ce o gasiti mai jos si in format video sau puteti rasfoi categoria de torturi si prajituri, unde veti gasi si alte retete de cupcakes.
Cupcakes cu ciocolata-Reteta Video
Cupcakes cu ciocolata-Reteta Video-Ingrediente
Cupcakes
6-7 buc
65 g faina
100 g zahar
25 g cacao Dr.Oetker
½ lingurita praf de copt Dr.Oetker
1 ou
60 ml lapte batut
60 ml ulei
60 ml apa fierbinte
un plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker
un praf de sare
Crema
140 g unt 82% grasime
170 g ciocolata
1 lingura cacao Dr.Oetker
200 g zahar pudra
un plic zahar vanilat Bourbon Dr.Oetker
Decor
Ornamente pentru prajituri Dr.Oetker
Cupcakes cu ciocolata-Reteta Video-Mod de preparare
Incepem cu pregatirea cupcakes-urilor!!
Amestecam intr-un castron ingredientele uscate:faina, zahar, cacao, praf de copt, zaharul vanilat bourbon, sare.
In alt vas punem oul, uleiul, laptele batut si le amestecam cu mixerul.
Unim cele doua compozitii, le mixam, apoi adaugam apa fierbinte si omogenizam. Compozitia o sa iasa un pic mai lichida, dar asa trebuie sa fie!!
Intr-o tava de cupcakes asezam hartiute si punem compozitia cat sa acopere trei sferturi din forma.
Le coacem in cuptorul preincalzit(ventilatie) la 150°C pentru 25 minute.Se scot si se lasa sa se raceasca inainte de a fi decorate.
Textura cupcakes-urilor este una pufoasa si usor umeda, pastrandu-se asa chiar si dupa o zi.
Crema de ciocolata cu unt pentru cupcakes
Untul moale se mixeaza impreuna cu zaharul pudra si zaharul vanilat bourbon, se adauga ciocolata topita si racita, cacaua si se mixeaza la putere mare pana ce crema devine spumoasa si omogena.
Daca cumva este prea moale se poate pune la frigidere cateva minute inainte de a o folosi la ornat.
Cu ajutorul unui pos cu varf stelat turnam aveline din crema peste fiecare cupcakes si decoram cu ornamente din zahar de la Dr.Oetker.