Pizza a fost, este si va fi una dintre preferatele noastre.
Am pregatit-o in toate modurile posibile, cu pui, cu ton, cu salam, picanta, cu chorizo, cu legume, margherita, cu cartofi, cu pere si gorgonzola…
Avem in site peste 23 de retete de PIZZA, click pe link pentru a le vedea pe toate.
Pentru astazi va propun o reteta noua- Pizza cu vinete si dovlecei- reteta vegetariana.
Este o pizza alba cu 3 tipuri de branza de la Delaco si legume coapte pe gratar, nu contine carne si sos de rosii ca in cele clasice dar va garantez ca este delicioasa.
Recomand sa o incercati, e delicioasa si usor de pregatit !!
Mai jos gasiti inca doua retete de pizza mai aparte pe care eu le ador !!
Pizza cu vinete si dovlecei- reteta vegetariana- ingrediente
- Aluat pizza
- 500g faina alba
- 300-350 ml apa calda
- 25 g drojdie proaspata
- o lingurita zahar
- 2-3 linguri ulei de masline
- un praf de sare
Topping pizza - 140 g branza pufoasa cu smantana -Delaco
- 50 g parmezan ras
- 125 g mozzarella fresca
- 2-3 linguri smantana lichida
- un zucchini
- o vanata subtire
- rosii cherry
- ulei de masline
- sare
Decor - fasii de parmezan
- frunze proaspete de busuioc
Cum pregatim pizza vegetariana
Intai pregatim aluatul de pizza, o reteta rapida si garantata fiindca am facut-o de foarte multe ori.
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichefiaza.
Se adauga 50 ml apa calda, o lingura faina si se amesteca pana la incorporare.
Se lasa la cald pana ce drojdia se activeaza.
Restul de faina cernuta se pune intr-un bol, se adauga sarea, uleiul si restul de apa calda amestecata cu maiaua.
Se amesteca cu o paleta pana la incorporare dupa care se scoate pe o planseta pudrata cu faina si se framanta cu mana pana se obtine un aluat cu o consistenta omogena si elastica.
Se lasa la dospit inr-un bol uns cu ulei si acoperit cu folie de plastic.
Cum pregatim toppingul pentru pizza!!
Dovlecelul si vanata se taie rondele, se presara cu sare si se lasa cam 5 min deoparte. Se sterg feliile cu un prosop de hartie, se stropesc cu putin ulei de masline si se coc pe grilul incins cat sa faca dungulite frumoasa, dar fara sa se inmoaie prea tare.
Crema de branza pufoasa se amesteca cu parmezanul ras si smantana lichida.
Cum pregatim pizza!
Eu am preferat sa le fac in dimensiuni mai mici si cu forma neregulata, mi-au iesit 4 bucati. Dar poate fi facuta si in forma clasica, din cantitatile date ies cam doua pizza obisnuite.
Se intinde aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.
Deasupra se intinde toppingul de branza si se aseaza vinetele si dovleceii la gratar. Se pun si cateva rosii cherry pentru culoare apoi se presara din loc in loc mozzarella rupta in bucati.
Se introduce tava in cuptorul prencalzit la 250 grade C pentru 10-15 min pana ce pizza se rumeneste frumos si aluatul face vatra.
Pizza cu vinete si dovlecei- reteta vegetariana se scoate din cuptor si se presara cu fasii de parmezan si frunzulite de busuioc. !!
Se mananca calda cu mare pofta!!
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!