Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Heinner ne-a facut surpriza cu o masina de tocat carne care acum este chiar de un mare folos avand in vedere ca vine perioada de preparat carnati, caltabosi. Asa ca am incercat aparatul pregatind aceasta reteta cu Aperitive cu carne tocata in foietaj. Sunt foarte multumita de masina de tocat carne.

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Aceasta Masina de tocat Heinner Blade Pro HMG-Y2000SS, are o putere maxima de 2000W. Spredeosebire de altele are angrenaj metalic si carcasa din aluminiu. Are functie reverse, cutit inox si 3 site metalice de marimi diferite. Mai are accesorii pentru carnati si kibbe si buton switch cu 2 viteze. Capacitatea de tocare este de circa 3kg/min. Cu siguranta imi va fi de ajutor.

Sa vedem de ce anume avem nevoie pentru prepararea acestor aperitive.

Aperitive cu carne tocata in foietaj – Ingrediente

300 g carne ( de porc, vita sau pui)
1 ou
50 g pesmet
1 ceapa
1 ardei gras rosu
1/2 legatura patrunjel verde
sare, piper dupa gust
mini mozzarella
dulceata de ardei iute, sos de rosii, sau ketchup
cascaval ras sau mozzarella
aluat de foietaj
1 ou pentru uns aluatul

ingrediente

Aperitive cu carne tocata in foietaj – Preparare

Carnea se va da prin masina de tocat.

tocare carne

La fel procedam cu ceapa si ardeiul curatat si patrunjelul verde.

tocare legume

La aceste ingrediente adaugam 1 ou si condimentam cu sare si piper dupa gust. Vom forma bile de carne.

condimentare

Aperitive cu carne tocata in foietaj – Asamblare

Aluatul de foietaj se intinde pe o suprafata de lucru presarat cu faina si vom decupa 3 cercuri. Doua dintre cercurile decupate se vor decupa cu o forma mai mica. O alta foaie de foietaj se taie in 9 patrate.

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem 1 cerc de aluat ungem margininea cu ou batut si peste asezam un inel decupat.

decupare

Se unge iar cu ou si punem al doilea inel decupat. In mijlocul fiecarui cosulet punem o lingurita de dulceata, sau ketchup, sau sos de rosii, peste asezam o bila de carne si deasupra punem cascaval ras. Ungem marginile cu ou.

asamblare cosulete

Cealalta foaie de foietaj am taiat-o in 9 patrate. In fiecare patrat am pus o bila de carne. Am prins marginile si le-am adunat apoi am pus bile formata cu pliurile in jos in tava pe hartia de copt.

umplere patrate foietaj

Fiecare bila astfel formata am crestat-o deasupra in forma de cruce si am tras in exterior marginile. In fiecare spatiu liber ce s-a format am pus o bucata de mini mozzarella. Am uns aluatul cu ou.

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Punem tava cu aperitivile astfel pregatite in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 30-35 minute( depinde de cuptorul fiecaruia timpul de coacere, ele trebuie sa fie frumos rumenite, deci poate ca timpul va fi mai lung sau mai scurt).

Aperitive cu carne tocata in foietaj

Cand sunt coapte se scot si se servesc ca atare sau cu un sos preferat. Eu am ales sa folosesc dulceata de ardei iute si chutney de ardei dar orice sos de rosii se preteaza foarte bine la aceste Aperitive cu carne tocata in foietaj.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram