Fajitas de pui fraged si aromat pregatit la Air Fryer- o reteta din bucataria mexicana, perfecta pentru cina sau pranz, atunci cand timpul nu iti permite sa stai mult in bucatarie.
Partenerii nostri Heinner Electrocasnice ne-a trimis spre testare o noua friteuza cu aer cald, de ceva vreme ne bucuram de aceste produse si suntem tare incantate de cum se gateste cu ele.
Noua noastra FRITEUZA CU AER CALD HEINNER SPACEFRY HAF-B8BK2000 este de departe cea mai incapatoare friteuza pe care am testat-o pana acum.
Are o capacitate de 7,6 l, o putere de 2000W, display digital cu control touch, timer de 60 min, temperatura 80-200C, fereastra de supraveghere, lumina interioara si un suport teflonat detasabil.
Faptul ca are o capacitate mai mare, poti sa pui o cantitate mai mare de alimente la pregatit, astfel pregatesti masa mai rapid daca familia este mai numeroasa.
Inlocuieste cu succes cuptorul, nu l-as mai aprinde decat pentru preparate ce nu se preteaza deloc pentru friteuza.
Asa ca ne putem bucura de multe mancaruri gustoase pregatite in timp scurt si mult mai sanatoase fiindca poti reduce cantitatea de grasime folosita pana la 90%, dupa parerea mea.
Va mai las doua retete pe care le puteti pregati cu friteuza cu aer cald!!
Fajitas de pui la Air Fryer- Ingrediente
- 400 g piept de pui taiat fasii
- 1/2 ardei gras rosu
- 1/2 ardei gras galben
- 1/2 ardei gras portocaliu
- 1 ceapa galbena
- 3-4 lg ulei de masline
- sare dupa gust
- 1 lgt piper negru
- 1/2 lgt chimion macinat
- 1 lgt boia afumata
- 2 lgt boia dulce
- 1 lgt pudra de ceapa
- 1 lgt pudra de usturoi
- 1 lgt cimbru
- 1/2 lgt turmeric
- 1 lgt oregano
- Guacamole
- 2 buc avocado
- zeama de la limeta
- 1 catel de usturoi
- 1 rosie
- 1 ceapa salota
- fulgi de ardei iute
- ulei de masline
- patrunjel verde sau coriandru
- sare si piper
- Lipii
- limeta
- patrunjel verde
Cum pregatim fajitas de pui
Pieptul de pui taiat in fasii potrivite se pune intr-un castron incapator. Se adauga ceapa taiata pestisori si ardeii grasi taiati in fasii pe lung.
Se adauga sarea si ulei de masline si se amesteca pana ce toate bucatile de legume si carne sunt imbracate in ulei.
Intr-un castron separat se amesteca toate condimentele apoi se presara peste carne si legume.
Se lasa deoparte 20 min ca aromele sa se intrepatrunda.
Intre timp se pregateste guacamole zdrobind pulpa de la avocado cu o furculita peste care se pune zeama de limeta, ulei de masline, sare, piper, pulpa de rosie si ceapa tocate marunt, patrunjel tocat si fulgii de chilli sau ardei iute verde tocat marunt.
Cum se prajeste Fajitas de pui la Air Fryer
In cosul friteuzei se pune amestecul de carne si legume, de preferat intr-un singur strat ca sa se gateasca uniform. Cantitatea data de mine a intrat perfect in cosul friteuzei.
Se selecteaza temperatura de 200C, eu am ales un timp de 24 min, insa a fost suficient 12 min sa se gateasca.
Cam dupa 6 min, se scoate cosul si se scuturat putin, apoi se continua prajirea, urmarind intreg procesul prin fereastra cosului, interiorul fiind luminat.
Cand este gata, Fajitas de pui la Air Fryer se mananca pusa pe lipie, in combinatie cu guacamole, patrunjel si zeama de limeta.
Din ce am citit, se poate pune si putina smantana, eu nu am pus, a fost dejuns asa.
Carnea si legumele au iesti foarte fragede si gustoase intr-un timp atat de scurt. Friteuza este un aparat ce nu trebuie sa va lipseasca din bucatarie. Pe langa faptul ca se poate gati foarte repede cu ea, preparatele sunt mult mai gustoase si sanatoase fiindca se elimina prajitul clasic in tigaie cu mult ulei.
Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram .
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!