Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Gustare Aperifrais cu Mere si Pastrama

gustare aperifrais cu mere si pastramaGustare aperifrais cu mere si pastrama
Sarbatorile de iarna bat la usa iar toata lumea e in febra pregatirilor pentru masa de Craciun si Revelion.
Dupa cum stiti,   gustarile sunt printre cele mai savurate, ele de fiecare data incanta ochiul si papilele gustative .
Astazi, va prezint inca o gustare foarte usor de pregatit, perfecta pentru masa de sarbatori, pregatita din Aperifrais-perlute fine de branza de la Delaco, aluat foietaj, pastrama din piept de pui si un delicios sos de mere.

Gustare aperifrais cu mere si pastrama- Ingrediente

Aperifrais Italie-Delaco
pastrama din piept de pui
2 mere
50 g unt
o lingura zahar
2 linguri otet de mere cu miere
un praf de piper alb
300 g aluat foietaj
aperifrais-ingrediente

Gustare aperifrais cu mere si pastrama-Mod de preparare

Aluatul foietaj se lasa la decongelat in frigider.
Merele se curata de coaja si se taie cubulete foarte mici.
Intr-o cratita se pune untul, cubuletele de mere, zaharul, un praf de sare un praf de piper alb si otetul.
Se soteaza pe foc moderat, amestecand continuu pana ce scade tot zeama lasata iar cubuletele de mere se inmoaie.
Se lasa la racit.

sos-de-mere-gustare-aperifraisFoietajul decongelat se decupeaza cu o forma rotunda(5cm) si se aseaza imediat in tava tapetata cu hartie de copt.

aperifrais-preparare
Se coace in cuptorul preincalzit pana ce foietajul se rumeneste frumos.
aperifrais-aluat-foietaj
Dupa ce am pregatit baza din foietaj si compozitia de mere s-a racit, putem monta aperitivele.
Pe fiecare baza de foietaj se aseaza cate o lingurita din compozitia de mere, peste ea punem cate o feliuta din pastrama de piept de pui iar la final asezam cate o perluta de branza Aperifrais.
Decoram cu cate o frunzulita de menta si sunt gata de savurat.
Recomand sa montati aceste gustari savuroase cu foarte putin timp inainte de a fi servite.
gustare aperifrais cu mere si pastrama
Se servesc cu mare pofta!!
Pofta Buna!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *