Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Micul dejun cu lapte pentru Mos Craciun

aperitiv-cu-branza-micul-dejun-cu-lapte-pentru-Mos-Craciun-1

Iubesc sarbatorile de iarna!!
Imi amintesc cu placere anii in care copil fiind, asteptam cu nerabdare venirea Mosului.Chiar daca atunci nu ii spuneam Mos Craciun ci Mos Gerila, pentru noi copii tot o mare bucurie era.
Eram fascinata de povestile spuse de tata, cum calatorea Mosul intr-o singura noapte in  intreaga lume trecand pe la fiecare copil in parte si astfel aducand bucurie in casele tuturor.
O rugam pe mama de fiecare data sa puna pe masa o cana cu lapte si o mica gustare fiindca imi inchipuiam ca e tare obosit, insetat si flamand.
Desi il pandeam pana tarziu in noapte, nu reusem sa-l vad 🙂 dar constatam cu bucurie dimineata, ca farfuria si cana erau goale, semn ca Mosul a trecut si pe la mine si ca i-a placut cu ce l-am asteptat.
Anii au trecut, acum ii pregatesc eu Mosului gustarea si bineinteles cana cu lapte cald asa cum facea mama odinioara.
Mai e putin si vine Mos Craciun. Anul acesta am sa-l intampin cu un mic dejun usor, prezentat cat mai festiv si bineinteles cu un pahar cu lapte cald.
Sper ca Mosul sa aprecieze si sa gasesc sub brad tot ce mi-am dorit 🙂

Ca si atunci si acum cred ca paharul cu lapte cald baut la orice ora iti da puteri miraculoase asa cum ii da Mosului in noaptea magica!!

Daca sunteti de acord cu mine, alaturati-va campaniei DaLapte si paginii de Facebook  Bea Lapte!!

Mosul si-a trimis spiridusii si au pregatit pentru voi cadouri frumoase daca va trimiteti „Momentul vostru cu lapte” la concursul Micul dejun,intotdeauna mai bun cu lapte

Dar haideti sa va spun cum  am pregatit micul dejun pentru Mos Craciun, inca mai aveti timp sa il pregatiti si voi!!

aperitiv-cu-branza-micul-dejun-cu-lapte-pentru-Mos-Craciun

Crema de branza tartinabila
Ingrediente
200 gr crema de branza
200 g cascaval ras
2-3 linguri lapte
patrunjel tocat fin
o ceapa mica
sare
piper

Mod de preparare
Crema de branza se amesteca cu cascavalul ras si laptele cat sa obtinem o crema de branza omogena numai buna de modelat.
Se condimenteaza cu ceapa tocata foarte fin, patrunje, sare si piper dupa gust.
Compozitia rezultata se modeleaza sub forma de con si pachetel(sau dupa imagiantia fiecaruia), se da la rece o ora apoi se decoreaza cu patrunjel tocat, fasie din coaja de lamaie si rosii cherry, dand astfel forma unui bradut impodobit.

Serviti alaturi de un pahar cu lapte cald!!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...