Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Prajitura cu nuci si crema caramel- Snickers

prajitura-cu-nuci-si-crema-caramel-snickers-3

Prajitura cu nuci si crema caramel- Snickers

Va invitam alaturi de noi la Sunday Lunch organizat de Diana. Nuca, caramel si ciocolata -reusita combinatie, zic eu !!O sa spuneti ca e bomba calorica, de acord cu voi, dar nu trebuie sa mancati toata tava . Pentru pranz zicem ca ar fi desertul ideal. O bucatica e deajuns, de altfel nici nu cred ca poti manca mai mult 🙂 Dar e buna rau, pe cuvant!!! Va asteptam la Sunday Lunch !!!! Multumim , Diana esti o gazda foarte primitoare!

Blat

9 albusuri
300 g zahar
300 g nuci macinate
5 lg faina
10 g praf de copt

Glazura alba
200 g ciocolata alba
2-3 lg ulei

Crema caramel cu nuci
12 lg zahar
300 g unt
9 galbenusuri
6 lg zahar
300 g nuca prajita si maruntita grosier
1 lgt esenta vanilie

Glazura
200 g ciocolata
30 g unt

prajitura-cu-nuci-si-crema-caramel-snickers

Mod de preparare
Blat
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zahar .
Se adauga peste ele faina carnuta , nuca macinata , praful de copt si se incorporeaza usor.
Se tapeteaza o tava (35/32 cm ) cu hartie de copt, se aseaza compozitia de blat si se coace la foc potrivit cam 30 min pana ce blatul devine elastic iar la proba cu scobitoarea iese curat.
Se lasa la racit .
Dupa ce s-a racit bine se scoate din tava si  se indeparteaza foaia de hartie. Se aseaza la loc in tava in care s-a copt sau pe o tava cu un cadru metalic , se glaseaza toata suprafata cu ciocolata alba topita(pe baie de apa ) cu putin ulei dupa care se da la rece .

prajitura-cu-nuci-si-crema-caramel-snickers-2
Crema caramel cu nuci
Se topeste zaharul pana capata o culoare aramie deschis , se adauga untul moale si se amesteca bine pe foc pana ce tot zaharul este topit.
Separat, amestecam galbenusurile cu cele 6 linguri de zahar, apoi le adaugam in compozitia de zahar caramel in fir subtire amestecand continuu pentru a nu risca sa se coaguleze.
Dupa ce le-am incorporat tinem vasul pe foc amestecand mereu pana ce compozitia incepe sa capete consistenta.
Dam deopare , adugam nuca prajita , incorporam si intindem crema rezultata peste blatul glasat cu ciocolata .
Dam la rece pentru 1-2 ore dupa care glasam cu glazura de ciocolata pregatita  tot pe baie de apa.
Se portioneaza dupa preferinta ajutandu-ne de un cutit fierbinte.

prajitura-cu-nuci-si-crema-caramel-snickers-1

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

  • Didi

    31/12/2013 at 08:59

    acum ma apuc sa o fac. voi imbatrani la spart si curatat nuci. voi poza sper zilele urmatoare ca sa va arat 🙂
    Anul Nou sa fie un prag spre bine pentru voi, sanatate multa si proiecte realizate!

  • Didi

    31/12/2013 at 23:31

    Neaparat sa precizati ca ciocolata se va topi la bain-marie. Direct pe flacara se prinde iar cea alba devine o chestie cu fragmente maronii prin ea

    • LianaFilipas

      02/01/2014 at 11:12

      Didi, sa nu imi zici ca ai topit direct pe flacara ciocolata !!!!!! Multumim ca ne-ai atentionat din graba am omis sa specificam in reteta, desi dupa gandirea noastra ni se pare logic ca nu topim ciocolata direct pe flacara . La Multi Ani !

  • Didi

    02/01/2014 at 11:48

    Multumesc pentru reteta. Am preparat-o si a fost prajitura noastra pentru masa de Revelion. Foarte buna. Foarte consistenta, mai mult de o bucatica o data nu prea pot sa mananc fara o pauza mai mare dar este o prajitura care tine mult timp depozitata la frigider si o saptamana n-am treaba sa pierd timp preparand alte dulciuri.
    Asa am patit si cand am preparat in vara un tort cu dulce de leche. Am mancat o saptamana din el si am mai impartit si pe la rude :)) .
    Sa va mearga bine tot anul! Sanatate si mult noroc!

  • LoredanaCarp

    02/01/2014 at 11:56

    Gata am specificat :), ma bucur ca ai incercat-o si ca ai topit ciocolata pe baie de apa fiindca era pacat sa pierzi ingredientele 🙂 Am primit poza dar nu o putem publica fiindca pozele introduse prin formular se duc pentru pagina de prieteni.Luna asta inca nu avem raspunsul sponsorului si intarziem cu aparitia ei .Te rog sa o incarci aici in comentariu fiindca arata tare bine!!

  • Didi

    02/01/2014 at 13:05

    Am incercat sa modific comentariul vechi ca sa atasez fotografia cu isprava mea dar nu imi mai arata pe unde pot sa incarc imagine asa ca o arat aici. Sper sa va placa 🙂

  • Alina Stoica

    03/01/2014 at 09:14

    Am facut si eu prajitura, a fost o minunatie!
    Am sa mai incerc retete dupa acest site, pentru ca mi se par extraordinare!
    Am sa pun si fotografii data viitoare.
    Multumesc!

  • SuperGirl

    06/12/2015 at 16:51

    Pentru gospodinele incepatoare am un pont. Poate fi folosia napolitana in loc de blat 🙂 Am cumparat de la o cofetarie prajitura cu napolitana si aceeasi crema. Si am incercat si eu, pentru ca blatul de albus necesita mare atentie la coacere!

  • raluca

    14/12/2015 at 12:50

    la crema caramel cu nuci trebuie 300 gr unt?

  • Alexandrina

    20/12/2015 at 23:30

    Minunata prajitura, o tot fac in ultima vreme. Multumesc pentru inspiratie!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...