Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lichior de Lamaie

Lichior de LamaieLichior de Lamaie

De obicei prefer sa prepar eu diferite Lichioruri pentru Sarbatori, anul acesta una dintre ele fiind Lichior de Lamaie. Am preparat mai multe bauturi ce vor fi consumate de noi, de musafiri, de Craciun si Revelion. Printre aceste bauturi se numara si acest Lichior de Lamaie pe care il prepar an de an si nu stiu cum am omis pana acum sa impartasesc cu voi reteta pe care o folosesc eu. Este un lichior usor de preparat si cremos tocmai bun pentru Revelion.

Ingrediente Lichior de Lamaie :

1 kg lamai
1 litru alcool  de 90 grade (dar putem folosi si vodca desi putin ii va schimba putin gustul dar si asa este delicios. Eu vodca am folosit deoarece nu mi-am permis sa dau atata amar de bani pe alcool …  )
500 g zahar
750 ml frisca Meggle
750 ml apa
1 pastaie vanilie (puteti inlocui cu zahar vanilat sau fiole de esenta vanilie)

Preparare Lichior de Lamaie :

Lamaile se spala dupa care se razuie coaja avand grija sa nu razuim si partea alba. Eu le-am curatat cu ajutorul curatatorului de legume. Asezam cojile intr-un borcan de 2 litri peste care turnam apoi vodka. Pastaia de vanilie o taiem in doua pe lungime si o punem in borcan alaturi de cojile de lamaie si vodca.

Le lasam la macerat timp de 7 zile dupa care se strecoara. In 750 ml apa punem 500 g zahar si fierbem un sirop (lasam pe foc pana se topeste zaharul si lasam sa dea 3-4 clocote ) pe care il lasam sa raceasca.

lichior de lamaieLa acest sirop adaugam 750 ml frisca Meggle amestecam, apoi turnam aceasta compozitie la compozitia de vodka si lamai strecurat. Se amesteca, se toarna in sticle si se pastreaza la rece pana se consuma.

Lamaile ramase ca sa nu le aruncati se pot stoarce, iar zeama lor se pot pune in pungi pentru cuburi de gheata si se  pun la congelator. Aceste cuburi se pot folosi la ceaiuri sau alte coktailuri…

lichior-de-lamaie-1Spor la preparare si Sarbatori Fericite !

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...