Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Categorie: Aperitive

Dulci sau picante, sunt perfecte la inceputul oricarei mese.
Aperitive usoare, aperitive sarate, aperitive rapide, aperitive pentru sarbatori

Friselle cu rosii si ton

Friselle cu rosii si ton

Astazi se mananca peste fiindca sunt Floriile asa ca am pregatit aceste delicioase Friselle cu rosii si ton.Am folosit friselle, ulei de masline si masline verzi- ingredientele italiene din cutia gourmet primita de la Terra e Sapori ️ Este o reteta traditionala italiana din regiunea Puglia, se prepara extrem de usor si e foarte gustoasa. […]

aperitive cu mozzarella fresca rollo

Aperitive cu mozzarella fresca rollo

Simple, rapide si gustoase, asa le pot descrie pe aceste aperitive cu mozzarella fresca rollo. Mozzarella fresca rollo este noul produs de la Delaco, ea se prezinta intr-o foaie rulata de mozzarella fresca, ideala pentru a pregati aperitive rapide in diferite combinatii !!Eu am ales sa fac cu ea aceste rulouri in care am mai […]

Coronita festiva cu branzeturi

Coronita festiva cu branzeturi

Cedarul e cea mai cunoscuta branza britanica. Are un gust puternic care devine si mai impozant atunci cand cedarul este topit. Textura ferma si aroma de alune o recomanda si in platourile de branzeturi ca la acest platou, Coronita festiva cu branzeturi. Am ales sa pun pe platou la o ocazie deosebita avuta recent in […]

aperitive bradut cu aperifrais

Aperitive bradut cu aperifrais

Din totdeauna aperitivele fac deliciul meselor de sarbatoare.Fie ca avem o petrecere in familie sau cu prietenii sau ne strangem in jurul mesei de Craciun, aperitivele ocupa un loc important.Cu ele se da startul petrecerii si trebuie sa fie printre cele mai atractive si tentante gustari.Aperitivele pot fi pregatite in functie de sezon sau tematica […]

Aperitive cu pate de somon si crema de branza

Aperitive cu pate de somon si crema de branza

Acum cateva zile am primit un cosulet superb plin cu bunatati de la Rio Mare. Nu cred ca mai e nevoie sa va spun ca produsele Rio Mare sunt de calitate, sanatoase si foarte gustoase. Tonul este grozav, stiam deja, insa pateurile de ton si somon m-au cucerit!Atat cele la tub cat si cele tip […]

gogosele cu cheddar pentru aperitive

Gogosele cu cheddar pentru aperitive

Astazi va propun aceste gogosele cu cheddar pe care le puteti folosi pentru a pregati aperitive cu diferite umpluturi. Aceste mici gogosele au la baza aluatul oparit (pate a choux) ce se foloseste la eclere, choux a la creme, profiterol. Eu l-am pregatit in varianta sarata adaugand pe langa ingredientele de baza si cheddar. Au […]

Frittata cu bagheta si cascaval

Frittata cu bagheta si cascaval

Iata cu cateva ingrediente simple putem pregati un mic dejun copios, o Frittata cu bagheta si cascaval in doar cateva minute. Alte idei cu mic de jun gasiti mai jos Sa vedem ce ingrediente am folosit. Frittata cu bagheta si cascaval – Ingrediente 1 bagheta de paine2-3 fire de ceapa verde1 legatura mica patrunjel verde2 […]

Khachiapuri- Turta umpluta cu cascaval afumat

Khachiapuri- Turta umpluta cu cascaval afumat

Fiindca provocarea din aceasta luna este cascavalul afumat de la Delaco, m-am gandit sa fac o reteta in care sa folosesc cat mai putine ingrediente si in care sa predomine cascavalul afumat. Asa am ajuns sa pregatesc reteta de Khachiapuri- Turta umpluta cu cascaval afumat. Aceasta reteta am vazut-o acum ceva timp la Mihaela si […]

Omleta cu branza alba

Omleta cu branza alba

Cea mai simpla si rapida Omleta cu branza alba. Cu doar cateva ingrediente puteti pregati in doar cateva minute cel mai bun si rapid mic dejun pentru cei dragi. Alte retete cu omlete gasiti mai jos cu un clic pe titlul din imagini. Speram sa va fie de folos. Omleta cu branza alba – Ingrediente […]

Rulada de ciolan cu carnati semiafumati

Rulada de ciolan cu carnati semiafumati

Aceasta Rulada de ciolan cu carnati semiafumati, este o gustare satiosa pentru cina sau mic dejun. Toate ingredientele necesare le cumpar intr-un singur loc si prefer sa pregatesc acest fel in favoarea mezelurilor. Servita cu pasta de hrean, sos de maioneza fiarta cu usturoi sau legume proaspete este ideal. Mai ajos va prezentam si Reteta […]

Sandvis cu branzeturi si salata mozaic

Sandvis cu branzeturi si salata mozaic

Nu toti copiii agreaza branzeturile asa ca am facut acest Sandvis cu branzeturi si salata mozaic pentru nepotica mea care nu este fan bran. Spre surprinderea mea cu ursuletii poznasi a mancat sandvisul chiar si salata.Alte retete cu sandvisuri gasiti in imaginile de mai jos. A inceput cu urechile ursuletului, apoi a trecut la ochisori […]

Rulouri de dovlecei cu humus picant

Rulouri de dovlecei cu humus picant

E cald afara si nu prea mai vreau sa pregatesc mancaruri ce necesita mult tratament termic. Vreau sa stau cat mai putin in fata aragazului sau a cuptorului asa ca incerc sa fac retete cat mai usor de preparat in care sa inglobez multe legume.Astazi am incercat aceste rulouri de dovlecei cu humus picant, o […]

Chifle pufoase cu pesto si cascaval

Chifle pufoase cu pesto si cascaval

Daca e ceva ce imi place atunci recunosc ca imi place sa modelez aluatul dospit si sa pregatesc din el atat retete dulci cat si sarate. In ultima vreme am apelat tot mai des la masina de paine pentru a-l framanta. Nu am rabdare sa muncesc la el jumatate de ora asa cum face masina, […]

Gustari rapide cu ciuperci si branza

Gustari rapide cu ciuperci si branza

Aceste Gustari rapide cu ciuperci si branza sunt perfecte in orice moment al zilei, fie la micul dejun, fie dupa, sau inaite de pranz, sau de ce nu chiar si la cina. Se pregatesc usor si sunt delicioase in aceasta combinatie. Alte retete simple cu branza gasiti in imaginile de mai sus daca dati clic […]

Telemea la cuptor cu masline si rozmarin

Telemea la cuptor cu masline si rozmarin

Daca va plac aperitivele calde, atunci aceasta reteta de telemea la cuptor cu masline si rozmarin ar fi alegerea potrivita. Este un aperitiv savuros, o combinatie de gusturi si arome ce fac sa satisfaca si cele mai pretentioase papile gustative. Am folosit o telemea de oaie de la Delaco, care dupa coacere capata o textura […]

Urmareste-ne si pe Instagram