Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Rulada de clatite

Ingrediente clatite:

10 linguri faina,
3 oua,
1/2 lingurita sare,
10 g drojdie proaspata,
1 lingura pasta de ardei(sau 2 lingurite boia dulce),
50 ml ulei,
apa minerala,

Ingrediente umplutura rosie:

500 g branza dulce,
1 ceapa mica,
1 lingurita boia dulce(sau pasta de ardei),
150 g sunca(sau pastrama, salam uscat),
100 g unt sau margarina,
sare,piper dupa gust,
optional 1 varf de cutit de chimen macinat,

Ingrediente umplutura alba:

500 g branza dulce,
200 g legume congelate(mix de legume),
1/2 legatura patrunjel,
100 g unt sau margarina,
cateva felii de sunca sau pastrama(este optional),
sare,piper dupa gust,

Preparare clatite:
Intr-un vas punem 10 linguri faina. Drojdia o dizolvam in putina apa calduta in care punem si sarea. In
faina facem o adancitura si turnam drojdia dizolvata. Amestecam aceasta compozitie cu putina faina sa
obtinem o maia mai grosuta si lasam circa 15 minute la dospit. Adaugam ouale si incepem sa amestecam
compozitia adaugand cate putina apa minerala pana obtinem un aluat omogen ca pentru clatite. Adaugam la
compozitia rezultata si uleiul. Impartim aluatul obtinut in doua. La una adaugam 1 lingura de pasta de
ardei sau boia. Incingem tigaia si coacem clatitele .Eu am copt 6 clatite din compozitia rosie si 6 din
compozitia alba.

Preparare umplutura rosie:
Branza dulce o mixam cu 100 g unt sau margarina la care adaugam 150 g sunca taiata cubulete, 1 ceapa

razuita fin, si condimentam cu sare si piper dupa gust.

Preparare umplutura alba:

Punem mixul de legume la fiert in apa cu sare apoi o strecuram si o lasam la scurs. Branza o mixam cu
untul si adaugam la ea legumele fierte si patrunjelul tocat fin. Condimentam cu sare si piper dupa gust.

Ansamblare rulada:
Asezam pe suprafata de lucru o folie alimentara si peste asezam 3 clatite albe peste care punem o parte
din umplutura rosie.

Deasupra clatitelor albe asezam 3 clatite rosii deasupra carora punem umplutura
alba(clatitele rosii nu vor acoperi in totalitate clatitele albe, le punem cam pe la jumatatea celor albe)
si daca dorim ca umplutura sa fie mai aspectuoasa si mai bogata punem si cateva felii de sunca deasupra.
Incepem sa sucim cat mai strans clatitele pe partea mai lunga. Impachetam cu folia existenta. La fel
procedam si cu restul clatitelor ce au ramas. Dam ruladele la rece pentru cateva ore apoi le taiem felii.
Obtinem un aperitiv gustos si aspectuos.

Pofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *