Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Nectar de caise la slow juicer

Nectar de caise la slow juicer

E sezonul caiselor, iar piata abunda de fructe delicioase gata de a fi savurate sau de pregatit bunatati cu ele.
Astazi va propun o reteta noua, un nectar de caise la slow juicer- facut cu ajutorul Storcatorului cu melc HEINNER HSJ-200X .
Tocmai ce l-am primit de la Heinner Electrocasnice, nu am apucat sa il testez cu mai multe sortimente de fructe si legume.
Insa daca va doriti un nectar savuros, va spun ca nectarul de caise iese intr-un mare fel.
Eu am pregatit acest nectar pentru consumul imediat, nu pentru a fi conservat, dar mai mult ca sigur poate fi si conservat in sticlute, pentru iarna.
Pulpa rezultata este una fina si groasa, iar pentru a face un nectar de baut atunci musai trebuie adaugata apa si indulcitor( zahar, indulcitor natural, miere…).

storcator cu melc heinner

Acest storcator cu presare la rece se comporta foarte bine, este silentios, separa foarte bine pulpa de pielita si alte nervuri. Se asambleaza usor si se curata bine sub jet de apa daca aceasta operatiune se face imediat dupa folosire.
Are o putere de 200W, sita din inox si baza de inox. Protectie de supraincalzire, 2 recipiente pentru colectat sucul si rezidurile si functia reverse.
Abia astept sa testez aparatul cu acest nectar de pere si nectar de catina, retetele cu link pe imagine

Nectar de caise la slow juicer- Ingrediente

  • 1 kg caise
  • 400 ml apa
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 100 g miere de albine (se poate folosi si zahar sau indulcitor, dupa gust)
Nectar de caise la slow juicer

Cum pregatim nectarul de caise

Daca aveti un storcator cu melc atunci pregatirea nectarului de caise este floare la ureche. Caisele se spala si se indeparteaza samburii.

Se trec prin storcatorul cu presare la rece, pulpa rezultata se pune intr-o cratita.

Se adauga zeama de lamaie si apa- poate fi si mai multa decat am indicat eu daca se doreste un nectar mai subtire. Se lasa la foc potrivit pana da in clocot, se indeparteaza spuma cu o paleta si se mai lasa sa fiarba 2-3 min.

Se retrage vasul de pe foc, iar dupa ce s-a racorit putin se adauga mierea de albine. Daca folositi zahar atunci se poate adauga de la inceput o data cu apa.
Se pune intr-o carafa si se pastreaza la frigider pana in momentul servirii. Poate fi servit alaturi de cuburi de gheata. Ce imi place la acest nectar e ca si dupa ce a stat carafa in frigider 3 zile, lichidul nu si-a schimbat culoarea, gustul si nici nu a lasat suspensie.


Recomand sa il incercati!! Asa cum am spus si in descriere, cu siguranta poate fi conservat si pentru iarna daca recipientele sunt bine capsate si fierte la bain-marie.

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram