Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Nectar de Pere

Nectar de Pere Nectar de Pere

Cum avem pere anul acesta ca niciodata am zis sa pregatesc si cateva sticle cu Nectar de Pere. Va recomand sa incercati acest nectar este o bautura foarte racoritoare si delicioasa. Rasfoiti si sectiunea cu Bauturi, unde veti gasi si alte retete interesante.

Ingrediente Nectar de Pere:

5 kg pere
2 lamai (sau 1 lamaie si 1 lingurita sare de lamaie)
zahar dupa gust
apa

Preparare Nectar de Pere :
Perele se spala, se taie in patru si se indeparteaza samburii.  Se pun apoi intr-o oala in care punem apa cu zeama de lamaie (sau sare de lamaie, 1 lingurita) sa nu se oxideze pana terminam de curatat si taiat perele. Dupa ce am terminat de taiat perele, le punem in alt vas, adaugam apa rece atat cat sa fie putin acoperite fructele si adaugam sucul stors de la 1 lamaie.

Punem la fiert pana perele sunt moi. Se scot, se lasa la racit si le dam prin masina de tocat rosii sau prin robotul de bucatarie. Pasta obtinuta se pune inapoi in apa in care au fiert perele. Mai adaugam apa (fiecare adauga atata apa cat de gros vrea sa fie nectarul), zahar dupa gust si lasam sa fiarba circa 10 minute.

Acum avem 2 alternative.
Oprim focul si adaugam 1 lingurita conservant dupa care turnam nectarul in sticle si le punem apoi intre paturi la dunst uscat.

Oprim focul, punem nectarul in sticle si apoi le punem la sterilizat in baie de apa timp de 20 minute de cand da apa in clocot dupa care punem sticlele cu nectar intre paturi pana a doua zi.

http://www.bucatareselevesele.ro/retete-culinare/retete-bauturi.html

Sa aveti Spor !

123 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *