Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Paella cu pui si chorizo

Paella cu pui si chorizo

De obicei si cei mai multi pregatesc paella cu fructe de mare. Verisoara mea care locuieste in Spania insa mi-a dat aceasta reteta de Paella cu pui si chorizo, spunand ca foarte multi spanioli o pregatesc.

Cum nu ma impac prea bine cu fructele de mare am hotarat sa pregatesc aceasta varianta cu pui. Am cumparat toate cele necesare retetei si am purces la prepararea ei.

In cele ce urmeaza va atasez si reteta in format video ca sa va fie mai usor.

Alte retete care v-ar putea interesa

Paella cu pui si chorizo – Ingrediente

1-2 linguri ulei de masline
1 piept de pui taiat cubulete
2 bucati ceapa taiate marunt
2-3 catei usturoi zdrobiti
3 rosii decojite taiate cuburi
140 g chorizo feliat
2 lingurite condimente pentru paella

Paella cu pui si chorizo

200 g orez cu bob rotund
800 ml supa fierbinte de pui sau legume
100-150 ml vin alb demisec
150 g mazare congelata( poate fi si proaspata)
1/2 legatura patrunjel verde taiat marunt
1 lamaie taiata felii pentru servire
masline negre

Paella cu pui si chorizo – Preparare

Se Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mai mare si mai adanca si prajim bucatile de piept de pui la foc mare. Se scot din tigaie si se pun pe o farfurie.

Paella cu pui si chorizo

In uleiul in care am prajit carnea la foc mic de data aceasta adaugam ceapa taiata marunt pe care o calim circa 10 minute dupa care adaugam si usturoiul si calim in continuare timp de 1 minut. Acum adaugam si carnatul chorizo feliat si se prajeste impreuna cu ceapa si usturoiul.

Paella cu pui si chorizo

Adaugam 2 lingurite de condimente pentru paella se amesteca, adaugam orezul si se caleste timp de 2-3 minute, adaugam rosiile decojite si taiate cuburi, supa si vinul acoperim cu un capac si lasam la fiert la foc mic.

Se aduce la fierbere si adaugam bucatile de carne prajita. Se fierbe aproximativ 15-20 minute amestecand din cand in cand.

Paella cu pui si chorizo

Se adauga mazarea, maslinele se presara cu o parte de patrunjel si se mai fierbe circa 5 minute. Se presara la final cu patrunjel verde taiat marunt, se orneaza cu felii de lamaie si acoperim cu capacul tigaia si vom lasa aceasta Paella cu pui si chorizo la odihna timp de 10 minute.

Alte retete cu pui

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram