Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aripioare in sos dulce picant

Aripioare in sos dulce picant

Eu ador mancarurile dulci picante, iar aceste aripioare in sos dulce picant sunt placerea mea nevinovata!!
Nu le gatesc prea des fiindca nu ma pot opri la doar 3-4 buc, sunt destul de calorice pentru regimul meu. Faptul ca aripioarele nu sunt prajite in baie de ulei, le fac un pic mai accesibile si pentru cei ce nu au voie carne prajita in ulei.Acum le-am prajit in cuptor insa ies la fel de rumene si fragede daca le faceti si in friteuza cu aer cald.
Daca va sperie sosurile folosite, sa stiti ca se gasesc cu usurinta in supermarket, la raionul cu produse asiatice, la costuri accesibile tuturor.

Aripioare in sos dulce picant

Asa ca incercati-le , o sa vedeti cat sunt de bune !!
Mai jos va las inca doua retete asiatice ce sunt pe gustul nostru!!


Aripioare in sos dulce picant- Reteta video

Aripioare in sos dulce picant- Ingrediente

  • 12 aripioare de pui
  • sare si piper
  • praf de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
    • Sos dulce picant
  • 100 g sos seet chili
  • 1 lingura ketchup
  • 45 g miere
  • 3 lingurite sos de soia
  • 20 g sos teriyaki
  • 180 g zeama de portocale
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 1 lingurita chili
  • piper macinat
  • 1 lingura ulei de masline
ingrediente aripioare

Cum pregatim aripioarele picante

Aripioare in sos dulce picant

Aripioarele curatate si sterse bine cu prosoape de hartie se taie in doua indepartandu-se varfurile.
Se condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si se stropesc cu ulei de masline
Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se prajesc in cuptorul preincalzit la 230C pentru 35 min sau pana ce aripioarele sunt rumene.

aripioare la cuptor

Cum pregatim sosul dulce picant

Aripioare in sos dulce picant

Intr-o cratita se pune uleiul de masline, se adauga ghimbirul ras si usturoiul si se caleste pret de cateva secunde. Se adauga apoi sosul sweet chili, ketchup, sosul de soia, sosul teriyaki, mierea, zeama de portocale , praful de chili, piper. Sosul format se fierbe la foc mic pana ce capata consistenta.

sos dulce picant

Cand aripioarele sunt gata se pun in sosul dulce picant si se mai tin pe foc 1 min, timp in care se amesteca astfel incat sosul sa imbrace toate aripioarele. Se opreste focul si se acopera tigaia cu capac. Se lasa asa cam 5 min inainte de a fi servite.
Se presara cu susan si ceapa varde si se mananca cu mare pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram