Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Socata

socataSocata

Socata a fost mereu bautura racoritoare preferata de noi de aceea am pregatit si siropul de soc pe care l-am prezentat mai demult. Urmeaza zilele acestea sa va prezint si o noua reteta de Sirop de soc. Nu doar socata ne place ci si dulceata din fructe de soc, siropul din fructe de soc,  chiar si lichiorul de soc este demential. Daca nu ati incercat dulceata din fructe de soc va recomand sa nu ratati anul acesta sa il preparati. Inca mai sunt flori, asa ca puteti sa preparati aceata delicioasa bautura racoritoare din flori de soc.

Ingrediente Socata :

20 flori de soc
10 l apa
1.3 kg zahar
6 lamai
3 portocale
4 lingurite sare de lamaie

Preparare :

Fierbem in 9 l apa 1 kg zahar. Restul de 300 g zahar il caramelizam si stingem apoi cu 1 l de apa. Fierbem si acest sirop pana caramelul se topeste. Amestecam cele doua siropuri si lasam sa se raceasca. Cand este calduta adaugam sarea de lamaie, 4 lamai feliate si sucul de la 2 lamai, portocalele feliate si florile de soc spalate. Lasam pana siropul se raceste complet apoi punem recipientul in frigider pentru 4-5 zile. Se strecoara si se toarna socata in sticle. Se pastreaza la rece  pana se consuma.

SocataSa aveti spor!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...