Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Lapte de pasare rapid

Lapte de pasare rapidLapte de pasare rapid

Desertul copilariei mele a fost acest Lapte de pasare. Mama il pregatea putin mai altfel decat cum am facut eu, dar si aceasta varianta rapida este super buna si merita incercata. Cu o alta ocazie, cand voi avea mai mult timp la dispozitie voi prepara si laptele de pasare clasic. Nu cred sa fie cineva care sa nu fi gustat macar odata in viata acest desert. Este foarte bun mai ales in zilele calduroase de vara cand se poate servi bine racit, dar la fel de bun este si cald in zilele lungi de iarna.

Ingrediente Lapte de pasare rapid:

3 oua
500 ml lapte
6 linguri zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 praf de sare

Preparare Lapte de pasare rapid:

Separam  galbenusurile de albusuri. La galbenusuri adaugam 4 linguri  zahar si plicurile cu zahar vanilat. La albusuri punem un praf de sare si 2 linguri  zahar. Galbenusurile se spumeaza cu ajutorul mixerului apoi adaugam la ele laptele caldut. Punem compozitia de galbenusuri cu lapte la foc si fierbem 2-3 minute.

Albusurile se bat spuma cu ajutorul mixerului sau cu un tel. Vasul cu albusurile spumate se pun in cuptorul cu microunde unde se vor tine timp de 1 minute la puterea maxima a cuptorului, timp sufficient ca albusurile sa se fiarba.

Scoatem albusurile, le rupem cu lingura si le adaugam in sodoul de oua si lapte. Punem laptele de pasare astfel preparat la rece dupa care se poate servi.

(Pentru a scurta timpul de preparare al laptelui de pasare am hotarat sa incerc varianta cu albusurile puse la cuptorul cu microunde in loc sa folosesc metoda clasica de a fierbe albusurile batute in sodoul de lapte cu oua.)

 

Lapte de pasare rapidPofta Buna !

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

  • Sidonia Toncean

    22/01/2015 at 14:15

    Mamaaaaaaa ce demult nu am mai facut ! Liana tu ai fost multumita cum au iesit albusurile asa ? Trebuie testata reteta. Va tzuc cu drag pe amandoua !

    • LoredanaCarp

      22/01/2015 at 20:29

      Sidy ti-o raspunde Lia cum au iesit 🙂 am sa incerc si eu reteta Pup :*

    • bucatareselevesele

      23/01/2015 at 07:33

      Buna Sidy, albusurile ies super . Poti face cu incredere. Zi frumoasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *