Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Friptura de Miel

Friptura de miel nu poate sa lipseasca de la  masa de Pasti. Friptura de miel a devenit o reteta traditionala ce se cere a fi preparata an de an. Langa friptura de miel e nelipsita salata de sfecla rosie cu hren, o combinatie foarte buna ce v-o recomand cu incredere

Ingrediente – Friptura de miel

jumatate  de miel portionat

5 linguri untura

1 capatana usturoi

slanina afumata (sau kaizer )

750 ml supa de carne pui (putem folosi si supa de oase , sau supa preparata din cubulete)

500 ml vin demisec

sare,

piper,

rozmarin,

oregano

Preparare -Friptura de miel

Mielul il portionam si cu varful unui cutit facem mici incizii cat mai dese in bucatile de carne in care vom introduce cate o bucatica de usturoi si slanina afumata (catelul de usturoi il taiem in doua sau patru in functie de cat de mare e ca sa incapa in buzunarasul facut .Slanina o taiem si pe ea bastonase ). Fiind carnita „impanata” condimentam din belsug cu sare si piper .In tava punem 5 linguri untura pe care o uniformizam si asezam bucatile de carne peste. Presaram cu rozmarin, oregano adaugam si bucatile de usturoi si slanina ramase si deasupra turnam 750 ml supa de carne si 500 ml vin demisec. Acoperim tava si o dam la cuptorul preincalzit . Lasam la copt circa 30 minute dupa care intoarcem bucatile de carne si lasam vasul neacoperit. Lasam la cuptor pana carnea e bine facuta (furculita patrunde usor in carne) si se rumeneste frumos .

Print Friendly, PDF & Email

Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Load More...