Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Tocana de miel in stil grecesc

tocana de miel in stil grecesc

Aceasta tocana de miel in stil grecesc este perfecta pentru o zi racoroasa de noiembrie.
Pe langa carnea frageda si aromata de miel, contine si ingrediente mediteraneene de la prietenii nostri Mediteranea Gourmet ce fac ca aceasta mancare sa aiba o prospetime si aroma aparte.
Fiindca la final carnea trebuie sa devina atat de frageda si sa se desprinda cu usurinta de pe os, gatirea acestei tocane se poate face in mai multe moduri.
Eu am ales varianta cea mai rapida si la indemana, am folosit multicooker-ul pe functia de presiune si in 30 min am avut gata cea mai gustoasa si aromata mancare.
Dar nu va speriati, se poate gati si in cuptor sau chiar pe aragaz, la foc mic, de preferat intr-o cratita cu peretii grosi, timpul de asteptare este mai mare insa rezultatul este acelasi.
In retetele anterioare de Humus cu ardei copti si Feta in foi de placinta cu miere v-am vorbit despre produsele grecesti de calitate. (click pe imagini pentru retete)


Pe langa ele in aceasta reteta am mai folosit si maslinele kalamon fara sare, rosiile uscate dar si oregano, toate sunt produse de calitate si vi le recomandam cu drag.
Toate detaliile de spre ele si la alte zeci de produse, le gasiti in site, la un click distanta!!

produse grecesti

Tocana de miel in stil grecesc- Ingrediente

  • 2 bucati rasol de miel
    • Pentru marinat
  • 1 lg ulei de masline
  • 1/2 lgt piper macinat
  • 1/2 lgt chimen macinat
  • 1/2 lgt boia de ardei
  • 1/2 lgt praf de usturoi
    • Pentru tocana
  • 70 g rosii uscate in ulei
  • 100 g masline kalamon
  • 500 g cartofi mici
  • 1 ceapa salota
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lgt miere de albine
  • 2 lg zeama de lamaie
  • 100 ml vin alb
  • 150-200 ml apa sau supa
  • 1 lg oregano uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 2 lg ulei de masline
  • sare si piper dupa gust
  • menta verde pentru deasupra
      • lg= lingura
      • lgt= lingurita
ingrediente tocana

Tocana de miel in stil grecesc

Cum pregatim tocana de miel

Bucatile de rasol se sterg cu un prosop de hartie. Se ung generos cu ulei de masline apoi se condimenteaza din belsug cu amestecul de sare, piper, chimen, boia si usturoi. Se lasa la marinat timp de 30 min.

marinare carne


Se pune uleiul de masline in cratita sau in cazul meu in cuva aparatului pe functia sotare, se pun bucatile de carne si se rumenesc timp de 5-7 min pe toate partile.

carne prajire


Se adauga apoi ceapa si usturoiul tocat, rosiile maruntite si se mai soteaza 1 min.
Se pun apoi cartofii, zeama de lamaie, vinul, mierea, foile de dafin, oregano si la final se completeaza cu apa sau supa.
Lichidul trebuie sa cuprinda carnea dar sa nu o acopere in totalitate daca o gatiti la oala cu presiune.
Daca o gatiti clasic atunci lichidul trebuie sa acopere bine ingredientele, asa ca mariti cantitatea si lasati la fiert 2 ore la foc potrivit pana ce carnea devine foarte frageda.

preparare tocana de miel


Se seteaza aparatul pe functia presiune inalta pentru 30 min. Dupa trecerea timpului, se elibereaza imediat presiunea si se deschide capacul. Carnea se desprinde cu usurinta de pe os si este foarte frageda, iar sosul format este foarte aromat si gustos.

tocana de miel in stil grecesc


Toacana de miel in stil grecesc este gata, se poate manca ca atare cu paine proaspata sau lipii. La fel de bine poate fi asociata cu un pilaf de orez sau o salata greceasca, alegerea va apartine.
Eu v-o recomand cu toata increderea, gustul mancarii este dat intotdeauna de ingredientele de calitate. Carnea ce am folosit-o este de la un miel crescut la tara, incomparabil gustul cu ce am cumparat altadata din macelarie. Iar restul ingredientelor, in special cele cu arome grecesti de la Mediteranea Gourmet, au dat savoare si prospetime.
Sa aveti spor si pofta!!

Va asteptam alaturi de noi si pe pagina de Instagram 
Daca incercati retetele noastre si postati pe Instagram, puteti pune hashtag-ul #bucatareselevesele, ca sa le vedem si noi.
Ne puteti gasi si pe canalul Youtube- Bucataresele Vesele, unde va asteptam sa va abonati!!
Multumim!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Urmareste-ne si pe Instagram