Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Aripioare la cuptor




Cu aceasta reteta economisim mult timp . Se prepara deodata atat friptura cat si garnitura.
Sa vedem de ce avem nevoie ….

Ingrediente :

aripioare pui
cartofi
mujdei usturoi
50 – 100 ml vin alb demisec
maghiran
sare
untura sau ulei
o tava mai adanca (eu am folosit o tava cu L=30 cm si l = 20 cm )

Preparare :

Mai intai curatam cartofii , ii spalam si ii taiem rondele cu grosime de circa 0.5 cm . Intr-o tava mai adanca punem cele 3 linguri untura (sau circa 150 ml ulei) asezam peste cartofii taiati ( cartofi puteti pune mai multi sau mai putin decat e scris in reteta , in functie de marimea tavii folosite si a cantitatii de aripioare folosite ) . Facem din 3 catei de usturoi un mujdei simplu ( usturoiul pisat impreuna cu 1 lingurita rasa sare , frecam cu putin ulei pana spumeaza apoi adaugam apa circa 100 ml) .
Aripioarele le curatam , spalam si apoi le condimentam cu sare din abundenta. Le asezam si pe ele in tava deasupra cartofilor. Presaram carnea cu maghiran , turnam peste 50 ml vin alb demisec ( daca tava e mai mare puteti pune 100 ml vin ), cu 5-6 linguri mujdei stropim carnea mai punem circa 200 ml apapeste carne si cartofi , acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptorul preincalzit . O lasam la copt circa 20 minute acoperita cu folie , dupa care luam folia si lasam mai departe la copt pana carnita se rumeneste frumos impreuna cu cartofii.
Iata cum am impuscat doi iepuri dintr-o lovitura . Avem si friptura si garnitura .
Nu imi ramane acum decat sa va doresc :

Pofta Buna !!!!

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Comentarii recente

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This error message is only visible to WordPress admins

Warning: The account for needs to be reconnected.
Due to Instagram platform changes on March 2, 2020, this Instagram account needs to be reconnected to allow the feed to continue updating. Reconnect on plugin Settings page