Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Dovlecei in straturi


 

Dovlecei in straturi

INGREDIENTE:

2 dovlecei potriviti
1/2 piept de pui
100 gr telemea de vaci
150 gr smantana
50 gr cascaval
rosii cherry
un ou
ulei de masline
sare
piper
usturoi pudra
ghimbir
pesmet
o lg unt moale



Dovlecei in straturi

Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in fasii mici se condimenteaza cu sare , si piper si se prajesc foarte putin in 2 lg de ulei de masline .Se scoate si in uleiul ramas se pun feliile de dovlecel si se tin cam 1 min pe fiecare parte cat sa se inmoaie putin si sa prinda gustul uleiului in care s-a prajit pieptul de pui.
Se unge o forma de graten cu putin unt si se tapeteaza cu un strat de pesmet fin.Se aseaza primul strat de felii de dovlecel, se presara un pic de telemea rasa si o parte din pieptul de pui.Se condimenteaza cu ,sare piper,un praf de ghimbir si un praf de usturoi, cat sa-i dea un gust placut.Se aseaza al doilea strat de dovlecei apoi telemeaua rasa si pieptul de pui si incheiem cu un strat de dovlecei.Asezam pe marginea formei rosii cherry taiate pe din doua iar in mijloc cu grija amestecul de ou, smantana si cascaval condimentata cu sare si piper.Se introduce forma la cuptor cam pentru 30 min la un foc mediu pana capata deasupra o crusta aurie.
Dupa ce s-a copt se lasa sa se tempereze si se serveste ca atare sau cu un sos de iaurt cu ierburi provance.

Pofta buna!!!

15 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.