Retete culinare - blog culinar. Retete prajituri si torturi

Mancare de pui cu legume- Gai Pad

Ingrediente:
2 bucati piept de pui dezosat,
2-3 ardei iuti,
4 bucati ceapa,
4 catei usturoi,
1 cana supa de carne(putem folosi 1 cub cu supa de pui pe care il pregatim conform prospectului in cazul in care nu avem supa la indemana),
3 linguri ulei,
400 g ciuperci champignon sau pleurotus,
3 morcovi,
1 radacina patrunjel,
1 bucatica de ghimbir proaspat(daca nu aveti putem folosi 1/4 lingurita ghimbir macinat),
2 bucati ardei gras(unul rosu si unul verde),
4 linguri sos de soia,
1 lingura zahar,
sare dupa gust,
2 linguri suc de lamaie (proaspat stors),
busuioc verde,

Preparare:
Pieptul de pui dezosat se curata de piele si se taie fasii cat mai mici.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie cat mai mare ( tigaie wok) si adaugam usturoiul curatat si taiat pe jumatate, pieptul de pui si lasam la prajit pana carnea devine alba. Acum e timpul sa adaugam si ciupercile feliate si lasam la prajit inca circa 5 minute. Adaugam ceapa curatata si taiata in sferturi, morcovii si patrunjelul ras pe razatoarea fina, ardeii grasi taiati in bucati mai mari, ardeii iuti feliati pe care ii curatam in prealabil de nervuri si seminte si ghimbirul taiat felii subtiri.Turnam deasupra sosul de soia,zaharul, sucul de lamaie si supa de carne. Lasam sa se intreparunda si aceste ingrediente pe foc mic circa 10 minute dupa care  asezonam cu busuioc verde taiat marunt si sare dupa gust.
Se serveste cu orez fiert.

Pofta Buna !

2 Shares

Aboneaza-te la newsletter si vei primi pe e-mail sfaturi si retete culinare.



Recent Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.